Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


«Υπεύθυνο για την κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας μας» χαρακτήρισε η Ζωή Γεωργαντά τον Γ. Παπακωνσταντίνου στην την κατάθεσή της ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα στατιστικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2009.
Υπήρξε ελλιπής, κατά την γνώμη της, επιστημονική τεκμηρίωση των επιλογών για την ένταξη των νοσοκομείων και των ΔΕΚΟ στην στατιστική καταγραφή της Γενικής Κυβέρνησης. Καταλογίζοντας ευθύνες στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησε ότι «όχι μόνον ..........
...........δεν εξέφρασε αντιρρήσεις στη σπουδή με την οποία η ΕΛΣΤΑΤ ανέβασε το έλλειμμα στο 15,7%», αλλά «πίεζε» και την ίδια να πάψει να εκδηλώνει τις διαφωνίες της: «Ο υπουργός έλεγε να μη μιλάμε. Μου είπε μάλιστα ότι "η ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι πρυτανικό συμβούλιο για να εκφράζεις γνώμη". Εγώ λειτουργούσα σύμφωνα με τη συνείδησή μου για να εκτελέσω το καθήκον μου...» ανέφερε η μάρτυς.
Ερωτηθείσα για το λόγο που έγιναν όλα αυτά, η κα Γεωργαντά εκτίμησε πως μπορεί να είναι πολιτική επιλογή έτσι ώστε «να φανεί το 2010 ότι η γενναία κυβέρνηση μείωσε το έλλειμμα, ή να αποτελεί ένδειξη αμέλειας, ανικανότητας, ή προσωπικού συμφέροντος» .
«Δεν μπορώ εγώ να σας πω ότι πραγματικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε σχέδιο. Θα ήταν εγκληματίας, θα έπρεπε να τον κρεμάσουμε αν το έκανε συνειδητά, τόσο συνειδητά. Δεν μπορώ να το πω αυτό το πράγμα. Απλώς βρίσκω μερικές ερμηνείες» έσπευσε να διευκρινίσει η κα Γεωργαντά.
Εξάλλου χαρακτήρισε τον κ. Παπακωνσταντίνου «νέο και άπειρο και χωρίς μεγάλη εμπειρία με τα στατιστικά, με τα οικονομικά», αλλά και «υπεύθυνο για την κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας μας: Μπορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου να συζήτησε με φίλους του και να είπε ότι το έλλειμμα είναι πολύ παραπάνω και αυτοί οι φίλοι να το συζήτησαν με άλλους, οπότε και διαδόθηκε αυτό το πράγμα - και μερικοί άνθρωποι έβγαλαν λεφτά σε βάρος μας» ανέφερε η μάρτυς, χωρίς να μπορέσει να τεκμηριώσει (αν και εκλήθη) τις τελευταίες, βαριές εικασίες της.
Αυστηρή κριτική άσκησε και στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, τον οποίον χαρακτήρισε «loner», «άνθρωπο που δεν μπορεί να συνεργαστεί με άλλους». Η μάρτυς παραδέχθηκε πως ζήτησε από τον Πωλ Τόμσεν «να αποσύρει το ΔΝΤ τον κο Γεωργίου και να μας στείλετε κάποιον άλλον», ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, παρατηρούσε για τον κο Γεωργίου πως «ήταν ον υπάκουο στο ΔΝΤ».
Πολιτικές ευθύνες ωστόσο, καταλόγισε η κ. Γεωργαντά και στη Νέα Δημοκρατία - και συγκεκριμένα στον ευρωβουλευτή της, Γιάννη Μαρίνο, ο οποίος «αμφισβήτησε για πρώτη φορά τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο»: «Όλος ο κόσμος, ξένοι και Έλληνες εξανέστησαν: Πώς είναι δυνατόν ευρωβουλευτής χώρας να κατηγορεί την ίδια του τη χώρα; Από εκεί ξεκίνησε το πρώτο και ακολούθησε το 2004 η απογραφή του κου Αλογοσκούφη και η αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά 25% του κου Κοντοπυράκη. Από εκεί και πέρα, όταν χάσουμε την αξιοπιστία μας, προσπαθούν και βρίσκουν αυτά - και σε κατηγορούν για τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυς.
Η ίδια η Eurostat δεν ξέφυγε τέλος, από τις επιθέσεις της κας Γεωργαντά: «Η Eurostat, μηχανορραφούσε πίσω απ` την πλάτη μας - και στις αντιρρήσεις μας, ο γενικός της διευθυντής κος Ράντερμάχερ, μου απάντησε πως «η πατρίδα σας βρίσκεται σε δύσκολη θέση και καλό θα είναι να ακολουθήσετε το positive momentum» (σ.σ. θετική συγκυρία)». Ακόμα και σήμερα, «στην ιστοσελίδα της Eurostat τα ελληνικά στοιχεία αναρτώνται με αστερίσκους. Σου λέει πως ίσως κάποιος μετά από μένα θα βγει να κατηγορήσει την Ελλάδα και ας είμαστε καλυμμένοι…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: