Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΧΑΙΡΕΘΙΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ


Στο πρόγραμμα 'Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας, 2007-2013 - Αλέξανδρος Μπαλτατζής' εντάχθηκε το έργο ανάπλασης του οικισμού Χαιρεθιανών του Δήμου Κισάμου. Το έργο συνολικά έχει προϋπολογισμό 990.000 ευρώ με ΦΠΑ και η ένταξή του ανακοινώθηκε από τον ειδικό γραμματέα κ. Διβάρη.  Σύμφωνα με τον αρμόδιο για το θέμα αντιδήμαρχο Κισάμου κ. Νεκτάριο Κουμάκη, το έργο αποτελεί μια συνολική αναβάθμιση του οικισμού Χαιρεθιανών που θα αλλάξει πλήρως τη σημερινή εικόνα του και θα αποτελέσει τη βάση για τη μελλοντική του ανάπτυξη.
Ειδικότερα κ. Κουμάκης επισήμανε: «Υλοποιήσαμε μια μελέτη ακολουθώντας κατά γράμμα τις προδιαγραφές και εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες του προγράμματος καθώς φτάσαμε στο μέγιστο όριο χρηματοδότησης τέτοιου έργου που είναι το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το τελικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει πρότυπο ολοκληρωμένης ανάπλασης οικισμού».
Το έργο περιλαμβάνει επίστρωση με κυβόλιθους στα σοκάκια του οικισμού, ανάπλαση των δύο κύριων πλατειών, εγκατάσταση δικτύου φωτισμού κ.ά. Η υλοποίηση του έργου θα ολοκληρωθεί εντός του 2013.
Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση για το ενταγμένο έργο από τον Δήμο Κισάμου.
Με το καλό ..και ας το βλέπουν κάτι δικοί μας ξερόλες.....που άφησαν Πολυρρήνια και Καλυβιανή στο έλεος της αδιαφορίας. Ιδιαίτερα η Πολυρρήνια, στενοσόκακα, παλιά σπίτια αλλά και με τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, θα έπρεπε να γινόταν το πρώτο οικιστικό χωρίο της Κισάμου και πρότυπο της Κρήτης, τώρα πήγαμε αλλού....καλά να πάθουμε!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: