Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΣΧΟΟΑΠ = ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ

Μισή σελίδα η απάντηση του δημάρχου Κισάμου (Εδώ η επιστολή) στις επιστολές Σημαντηράκη-κατοίκων Ιναχωρίου και ΣΥΡΙΖΑ...σε ότι αφορά το επίκαιρο κατά πολλούς θέμα του ΣΧΟΟΑΠ. Φυσικά ότι απαντά στους "ενορχηστρωτές", έτσι τους αποκαλεί ο δήμαρχος, δεν σημαίνει και τίποτα το σπουδαίο, μιας και οι περισσότεροι ξέρουμε ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση..... Οι από δω ενδεχομένως να δείχνουν υπέρτατη αγάπη για το θέμα, οι απ' εκεί να δείχνουν μια νωχελικότητα λόγω πολλών προβλημάτων (έργων-μελετών) που αντιμετωπίζουν.
Βέβαια ....υπάρχουν 14 ΣΧΟΟΑΠ που πέρασαν από την περιφέρεια σε ολάκερη την Κρήτη και τα περισσότερα ίσως να έχουν μεγαλύτερες ελλείψεις απ' αυτό του πρώην δήμου Ιναχωρίου. Μήπως πρέπει να δούμε τα υπόλοιπα....και αν εκεί διαπιστωθούν ουσιώδεις ελλείψεις ...τότε κάτι πρέπει να υποψιαστούμε...;ν πάλι είναι σε καλύτερη κατάσταση μήπως ......τα παραλέμε;.
Οι κάτοικοι θέλουν έργα...και φυσικό επακόλουθο να δυσανασχετούν όταν βλέπουν ότι δεν γίνεται τίποτα, από την άλλη η νέα Καλλικρατική αρχή μας βρέθηκε, αυτό είναι η αλήθεια, με πολλά προβλήματα και χωρίς σχέδιο έργων και ώριμες μελέτες ..αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί εκνευρισμό.....που δεν οδηγεί δυστυχώς πουθενά. Τα ΕΣΠΑ τελειώνουν σύντομα και τα έργα που ονειρευόμαστε και είχαμε ανάγκη (περιφερειακός-ΓΠΣ-ΣΧΟΟΑΠ-λιμνοδεξαμενές-παράκαμψη Τοπολίων), με τα λεγόμενα όλων, αποτελούν όνειρο όπως συμβαίνει χρόνια στην γειτονιά μας. Το να κλείνεις μία λακκούβα, να συσκέπτεστε καθ' εκάστη για τα προβλήματα και να παραδέχεσαι την ολιγωρία, είναι ότι το χειρότερο....βέβαια από την άλλη κάθε εκλεγμένος πρέπει να βοηθά την δημοτική αρχή ώστε να πάρει μπρος..και όχι να καταφεύγει σε λογικές σιωπής ή κομματικού παραλογισμού!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία τα λέει ο Δήμαρχος Μας...αλλά δεν του τα είπαν - γράψει καλά....καλό είναι πρώτα να ενημερώνεται αυτός και οι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ του από αυτούς που πραγματικά έχουν ζήσει τα θέματα και ΟΧΙ από καρεκλοκρατούντες - οσφυοκάμπτες - απομεινάρια πολιτικών γραφείων.
Ειδικά για το θέμα των λιμνοδεξαμενών ασς ρωτήσει τον Κ. Βουλγαράκη τί χαρτιά του έδειξε ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοσκαλίτισσας (και πρώην Αντιδήμαρχος για 8 χρόνια του Δήμου Ιναχωρίου) τότε που οι φωνές ακουγόταν από απέναντι στο cafe Σπιτικό.
Την ανυπαρξία του Ελληνικού κράτους δεν θα την πληρώνουν οι πολίτες του , βλέπε λιμνοδεξαμενές .Για αυτό καλύτερα να ρωτάμε για να μαθαίνουμε και να αποδεχόμαστε ότι κάποιοι άλλοι ξέρουν καλύτερα από εμάς κάποια ειδικά θέματα και να μην ξεχνά ότι "κανείς δεν περισεύει σε αυτόν τον τόπο"...τα καλύτερα έρχονται.
Σπερελάκης Ιάκωβος και Πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοσκαλίτισσας .