Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ


Μετά τον θάνατο του 62χρονου σε παγκάκι στα Χανιά...... Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του παλιού Ψυχιατρείου για να δει σε ποιο από τα δεκάδες εγκαταλελειμμένα κτήρια που συνολικά έχουν έκταση περίπου 12.000 τ.μ. θα μπορούσε να λειτουργήσει η συγκεκριμένα δομή. Η διοίκηση είναι θετική στην παραχώρηση χώρου εφόσον η ΔΥΠΕ Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας ανάψουν το πράσινο φως. 
Μετά την αυτοψία στους χώρους, η διοίκηση και η Αντιπεριφέρεια προσανατολίζονται στο τελευταίο κτήριο που είχε χτιστεί λίγο πριν κλείσει το Ψυχιατρείο. Το κτήριο με τον αριθμό 7 είχε λειτουργήσει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με λίγες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις θα μπορούσε να είναι το σπίτι δεκάδων αστέγων. 
Φυσικά τα ίδια αντιμετωπίζουμε και εμείς εδώ και δυστυχώς δεν ξέρουμε τι κατάσταση υπάρχει μέσα στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του Μαύρου Μώλους και πως ζουν οι πολλοί -πάνω από 100- λαθρομετανάστες. Οι αρχές δεν πλησιάζουν, το στέκι τους έχει αφήσει στην μοίρα τους, η πολιτεία αδιαφορεί, ευτυχώς που ο Δέσποτας τους δίνει μια μπουκιά φαγητό, όπως και πολλοί ντόπιοι. Πάντως λύση είναι η δημιουργία ενός ξενώνα και στην Κίσαμο, που να μπορεί να προσφέρει τα στοιχειώδη και σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους, αλλά και να αποφύγουμε τα δυσάρεστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: