Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ


Κατά την συνεδρίαση του Κ.Τ.Ε πολιτισμού, ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, μετά από παρέμβαση πολλών Βουλευτών, ανακάλεσε την αρχική του απόφαση για παραχώρηση των ακινήτων του ΕΟΤ στις περιφέρειες.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι τα εν λόγω ακίνητα θα παραχωρηθούν στους Δήμους  ενώ ζήτησε από τους Βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου, Δημήτρη Βαρβαρήγο και Γιάννη Αμοιρίδη να αποσύρουν την σχετική τροπολογία αφού η πρόταση τους γίνεται δεκτή.
Έτσι το ακίνητο «κτήμα Μαλίων», έκτασης 14.870 τμ , περιέρχεται στο Δήμο Χερσονήσου, ομοίως στο Δήμο Γόρτυνας εδαφική έκταση 1.400 τ.μ  μετά τουριστικού περιπτέρου, στο Δήμο Ηρακλείου εδαφική έκταση 4.782,28 τμ (πρώην XENIA), στο Δήμο Φαιστού έκταση 1.140 τ.μ τουριστικό περίπτερο, στο Δήμο Λασιθίου 3.330 τ.μ τουριστικό περίπτερο, στο Δήμο Μυλοποτάμου 12.514 τμ μετά τουριστικού περιπτέρου, στον Δήμο Χανίων εδαφικές εκτάσεις 21.927 τμ (Τάφοι Βενιζέλων), 7.888 τμ(πρώην XENIA και Λουτρικές εγκαταστάσεις) και 456.358(Άγιοι Απόστολοι) τμ αντιστοίχως, στο Δήμο Αγίου Νικολάου έκταση 14.465 με λουτρικές εγκαταστάσεις και τέλος στο δήμο Ρεθύμνης έκταση 1.800 τμ (πρώην XENIA).
Τίποτα φυσικά για την νήσο Γραμβούσα....αλλά τον ενοχλήσαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: