Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ;


Ο Δήμος Κισσάμου εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στην συνεδρίαση της 25ης  Νοεμβρίου 2011 του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης αποφασίστηκε η έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, του έργου «Αντιστήριξη των πρανών στο τμήμα Τοπόλια - Κατσοματάδω», προϋπολογισμού 4.150.000 €.
Πρόκειται για την δικαίωση ενός χρόνιου αιτήματος των 10 τελευταίων ετών των δημοτικών συμβουλίων τόσο των πρώην δήμων Μηθύμνης και Ιναχωρίου, όσο και του νυν δήμου Κισσάμου. Ο δρόμος που διέρχεται το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους Φαράγγι των Τοπολίων με την ιστορική σήραγγα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ασφαλείας με κυριότερο τις συχνές καταπτώσεις βράχων. Το φαινόμενο αυτό εντάθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2002 όπου και αποφασίστηκε το κλείσιμο του  δρόμου από τον τότε Νομάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: