Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.....τι κρίμα;


Στα Χανιώτικα Νέα ο πολύ καλός δημοσιογράφος Γ. Γεωργακάκης έγραψε ένα σχόλιο, που το αναδημοσιεύω....
Κύριε διευθυντά,
έχασε, τελικά, σε εκλογική αναμέτρηση και ο κ. Βαγγέλης Σπανουδάκης, που παρέμεινε πρόεδρος στο Επιμελητήριο Χανίων επί 22 συναπτά χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του διαδοχικές νίκες.
Πλέον, οι μοναδικοί που δεν έχουν γνωρίσει την ήττα επί σειρά ετών, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις είναι δύο πρόσωπα στον Νομό Χανίων: 
• Ο επί 29 συνεχή χρόνια βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ (1981 - 2010) και από 1ης Ιανουαρίου 2011 δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης. 
• Ο βουλευτής Χανίων από το 1989 -μέχρι πρόσφατα της Ν.Δ. και πλέον της Δημοκρατικής Συμμαχίας- Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο τελευταίος έχει γνωρίσει την πικρή γεύση της ήττας μόνο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χανίων το 1986, όταν εξελέγη μεν ο ίδιος, αλλά ο συνδυασμός του, με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Κλάδο, έχασε τις δημοτικές εκλογές από τον συνδυασμό του κ. Γιώργου Κατσανεβάκη.
Ο λαός μας συνηθίζει να λέει ότι για όλα υπάρχει πάντα η πρώτη φορά. Σε κάθε (;) κανόνα, ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. 
Με εκτίμηση
Γ. ΓΕΩΡΓ.
Και δυστυχώς πνίγομαι να μην το σχολιάσω......
Αγαπητέ Γιώργο πόσο καλύτερα θα ήταν η ζωή μας, η πόλη μας, η κοινωνία μας, τα πολιτικά δρώμενα, το αύριο μας, αν και αυτοί που δεν έχασαν ποτέ ..έχαναν. Δυστυχώς είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να ψάχνουμε για τον μην χασούρη την στιγμή που όλοι μας είμαστε μπατίρηδες και άφραγκοι! Πόσο καλά θα περνούσαμε αν δεν υπήρχε αυτό το κατεστημένο....πόσο κερδισμένοι θα ήμασταν αν όλοι αυτοί πήγαιναν σπίτια τους πριν πολλά χρόνια; Βέβαια αν το έγραψες σαν υπενθύμιση και μόνο ..ΑΞΙΖΕΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: