Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης είναι το κυκλοφοριακό, αυτό δεν είναι ανάγκη να το γράφουμε καθημερινά, όμως σε πολλές περιπτώσεις οι καταστάσεις που δημιουργούνται είναι για κλάματα. Τα τελευταία χρόνια καμία δημοτική αρχή δεν προσπάθησε να ελαφρύνει λίγο την κατάσταση, και μόνο χατηράκια έκανε προς τους "ψηφοφόρους" της. Τις τελευταίες μέρες έχει διαρρεύσει, ότι η νυν δημοτική αρχή θα λύσει το πρόβλημα βραχυπρόθεσμα, έως ότου συνταχθεί μια πλήρη συγκοινωνιακή μελέτη, μονοδρομώντας μερικούς δρόμους. Νομίζω ότι είναι ότι το καλύτερο την στιγμή αυτή, τώρα που ξεκινάει η τουριστική κίνηση, αλλά και δεν υπάρχουν και οι πολλοί χώροι στάθμευσης, μέσα στην πόλη. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αν και εφόσον γίνουν με γνώμονα το πρόβλημα και οχι την εξυπηρέτηση, θα λύσουν το χρόνιο πρόβλημα και του παρκαρίσματος, μιας και οι "κουρασμένοι" οδηγοί θα παρκάρουν άφοβα και από τις δυο μεριές των μονόδρομων.
Από πληροφορίες θα μονοδρομηθούν όλοι σχεδόν οι κάθετοι της Ηρώων Πολυτεχνείου, εκτός του Λουσακιανού δρόμου (εδώ το πρόβλημα είναι τεράστιο τις απογευματινές ώρες λόγω φροντιστηρίων) και της Πολυρρηνίας. 
Φυσικά θα υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις που θα δημιουργηθούν εξαιτίας των παραπάνω ...ρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: