Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΝΥΔΡΟΙ....ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Βάσει τα στοιχεία των μεσιτικών γραφείων που δημοσιοποιούνται κάθε χρόνο στα Χανιά, και συγκεκριμένα στο χωριό Άνυδροι, το 94% των οικιών ανήκουν σήμερα σε Γερμανούς, ενώ στην περιοχή του Αποκόρωνα, εκτιμάται ότι την τελευταία πενταετία περίπου 10.000 ξένοι έχουν αγοράσει κατοικία.
Το χωριό Άνυδροι, βρίσκεται για όσους δεν ξέρουν σε απόσταση 5χλμ. βορειοανατολικά από την Παλαιοχώρα, είναι κτισμένο στην άκρη ενός γκρεμού σε υψόμετρο 180μ. από όπου δεσπόζει στο Λιβυκό πέλαγος. Κύριο αξιοθέατο του ο Ναός του Αγίου Γεωργίου, με καλοσυντηρημένες τοιχογραφίες του 1323 από τον Ιωάννη Παγωμένο. Από το χωριό μονοπάτια οδηγούν σε τρεις μικρούς όρμους σε απόσταση 2χλμ., καθώς και στο μικρό φαράγγι Άνυδροι-Γιανισκάρη. Η παραλία δε του Γιανισκάρη είναι υπέροχη!!
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: