Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA

Ανυποχώρητη όσον αφορά την αρτιότητα για δόμηση στις εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού περιοχές Natura, εμφανίστηκε η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.
Σύμφωνα με την υπουργό, από την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα, στις περιοχές αυτές δεν θα επιτρέπεται η κατάτμηση σε οικόπεδα μικρότερα των δέκα στρεμμάτων. Κατά παρέκκλιση θα μπορούν να χτίζουν μόνο όσοι έχουν σήμερα και έως την ψήφιση του νόμου τέσσερα στρέμματα.
Πάντως χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δόμησης και οικοπέδων μικρότερων των 4 στρεμμάτων στην «γκρίζα ζώνη» των οικισμών εκείνων οι οποίοι δεν έχουν σαφή οριοθέτηση. Το υπουργείο διερευνά αν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται σε μια ζώνη 500 μέτρων από τα οριοθετημένα προ του 1923 «σύνορα» του οικισμού, θα μπορούν να χτίζουν στα δύο στρέμματα.
Επίσης εξετάζει να γίνει μια αλλαγή στα οικοδομήσιμα οικόπεδα των τέσσερα στρέμματα που εφάπτονται σε εθνική, περιφερειακή ή κοινοτική οδό και πρέπει να έχουν ελάχιστο πρόσωπο 45 μέτρα και ελάχιστο βάθος 50 μέτρα, να κατέβει το ελάχιστο πρόσωπο στα 25 μέτρα σε κοινόχρηστο δρόμο 
Πάντως για το Λαφονήσι δεν είπε τίποτα ακόμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: