Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΒΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕI; ΤΙ;

O Χότζας είχε επιβάλλει πολύ σκληρά μέτρα, γονάτισε ο κόσμος, φτώχεια και δυστυχία παντού. Μια πολύτεκνη οικογένεια λοιπόν έμενε σε ένα μικρό σπιτάκι, ο ένας πάνω στον άλλο. Δεν μπορο΄υσαν όμως άλλο και αποφάσισαν να πάνε στον Χότζα να του διαμαρτυρηθούν!
Τους λέει ο Χότζας
-Έχετε γάιδαρο; Βάλτε μέσα στο σπίτι και τον γάιδαρο.
-Μα πώς θα χωρέσουμε! του είπαν οι άτυχοι χωρικοί, αλλά αφού το είπε ο Χότζας τι να κάνουν, έβαλαν τον γάιδαρο στο σπίτι.
Την άλλη ημέρα πάνε στον Χότζα και του λένε:
-Δεν αντέχουμε άλλο. Δε φτάνει που δεν μπορούσαμε να ζήσουμε μόνοι μας τώρα έχουμε και τον γάιδαρο. Κινδυνεύουμε να μας πατήσει. Τι να κάνουμε;
Και τους λέει ο Χότζας:
-Έχετε αγελάδα; Βάλτε και την αγελάδα στο σπίτι.
Διαμαρτυρήθηκαν οι φτωχοί αλλά έβαλαν και την αγελάδα με αποτέλεσμα να πνίγονται ο ένας πάνω στον άλλο, άνθρωποι, γάιδαρος και αγελάδα.
Πάνε στον Χότζα την άλλη ημέρα και του λένε δεν αντέχουν άλλο, κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασφυξία.
Τους λέει τότε ο Χότζας:
-Σήμερα βγάλτε έξω τον γάιδαρο και αύριο βγάλτε και την αγελάδα. Τότε θα δείτε πόσο άνετα θα είστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: