Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η ΜΑΖΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Τις λεπτομέρειες της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στην απόφαση του τέως περιφερειάρχη για αδειοδότηση του λατομείου γύψου στην περιοχή Στόμιο Λαφονησίου, συζήτησε η Επιτροπή 'Λαφονήσι SOS'.
Προχθές το βράδυ στην 'Ταράτσα' στο παλιό λιμάνι, πραγματοποιήθηκε μια διευρυμένη σύσκεψη της Επιτροπής με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, δημοτικών συμβούλων Κισάμου και περιφερειακών συμβούλων προκειμένου να συζητηθούν διάφορα ζητήματα που αφορούν την προσφυγή στα δικαστήρια και όχι μόνο...... 

Αυτά γράφουν τα Χανιώτικα Νέα και μου κίνησε την περιέργεια ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι παραβρέθηκαν στην σύναξη, αλλά και αν ήξερε η δημοτική αρχή μας για το συμπόσιο αυτό στην "ταράτσα".
Είμαι υπέρ όλων των ενεργειών που θα κάνουν το Λαφονήσι επίγειο παράδεισο, είμαι ενάντια των ύπουλων ενεργειών του διορισμένου, αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι οι εξελίξεις και τα σχέδια καταστρώνονται μακριά από την Κίσαμο. Είναι αδιανόητο ότι πάει να γίνει για το Λαφονήσι, οι δημότες, οι απλοί κάτοικοι, οι ενδιαφερόμενοι του νέου δήμου μας, να τα μαθαίνουν από τα ΜΜΕ.
Ας σοβαρευτούμε πλέον........

Δεν υπάρχουν σχόλια: