Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κάποιοι με ρωτούν γιατί δεν κάνω αγώνα για να εκλεγώ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Γιατί προτίμησα τον δήμο Μηθύμνης από το Καστέλλι, γιατί το ένα, γιατί το άλλο!!
Η απάντηση είναι πολύ απλή. Για ολάκερα 10 χρόνια προσπαθώ να αναδείξω την αδιαφορία των δημοτικών αρχόντων μας μέσω της εφημερίδος "Νέοι Ορίζοντες". Σχεδόν κάθε Τετάρτη, έθιγα ένα θέμα της δικής μας καθημερινότητας, ένα θέμα που κουβεντιάζαμε όλοι μαζί στα καφενεία, στα γήπεδα, στις παραλίες, στα σπίτια. 
Πάνω από 400 αρθράκια γράφτηκαν στην 5η σελίδα της τοπικής εφημερίδας, καυτηριάζοντας άλλοτε σωστά και άλλοτε ίσως λανθασμένα, καταστάσεις και παρεμβάσεις, ατέλειες και μπαγαπόντικες μεθόδους που έγιναν στην περιοχή μας. 
Ο αγώνας μου λοιπόν ήταν διαρκείς, φυσικά ποτέ δεν επεδίωξα αξιώματα και τίτλους. Αγωνίστηκα και θα αγωνίζομαι για την περιοχή που έτυχε να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου και την αγαπώ, αλλά το σπουδαιότερο αγωνίζομαι να μην στερηθούν τα παιδιά μου, όλα αυτά που στερηθήκαμε εμείς σαν νέοι, με τα γνωστά αποτελέσματα....να μην θέλει να μείνει "νέα ψυχή" στον τόπο μας!!!
Άκουσα, είδα, μου έδειξαν, μου εμπιστεύθηκαν στοιχεία, αλλά το σπουδαιότερο διαπίστωσα αυτά τα χρόνια ότι το καλύτερο για μας, αυτό που αξίζαμε, αυτό που αγωνιζόμαστε σύσσωμοι δεν περνούσε ποτέ από το χέρι μας, πάντα περνούσε από τα κομματικά γραφεία και τις κλειστές κομματικές ομάδες του Καστελλιού. Εκατέρωθεν!!!
Αυτοί λοιπόν οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα μας κορδίζουν περί ανεξαρτησίας και ακομμάτιστων συνδυασμών, πρωτοπέρασαν και διασκέδασαν στις πλάτες μας, μέσα από τα κομματικά γραφεία, με τις ελεγχόμενες προτάσεις και εφαρμόζοντας καθαρά κομματικές γραμμές!
Για όσους λοιπόν θυμούνται τον Σαδεντρέπεσαι μέσα από τις σελίδες της ντόπιας εφημερίδας θα ξέρουν ότι ο αγώνας μου ήταν και θα είναι ..διαρκείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: