Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Γράφει ο Μιχάλης Μπεκίρης
Ως λαός σε ένα από τα πολλά που είμαστε επιρρεπείς είναι και η αδυναμία μνήμης που μας χαρακτηρίζει. Έτσι αδυνατούμε να κάνουμε ακριβοδίκαιη αξιολόγηση σε πολιτικές και πρόσωπα στη συνολική τους διαδρομή και αρκούμαστε στις τελευταίες εντυπώσεις που ανάλογα με την θετική ή αρνητική τους εικόνα διαμορφώνουμε και την άποψή μας. Τα γράφω όλα αυτά με την ευκαιρία της κατάθεσης του δεύτερου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ήρθαν με τον αέρα του… πλούτου, τον αέρα της… αξιοπιστίας και χρειάστηκε μόλις ένας χρόνος για να αποδειχθεί περίτρανα ότι οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις μετατράπηκαν σε μετεκλογικές φούσκες.
Και εξηγούμαι: Γιατί τους ψήφισαν οι πολίτες; Γιατί «λεφτά υπάρχουν». Τελικά τα λεφτά δεν υπάρχουν γιατί όπως είπε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθυνόμενος στους πολίτες «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά». Τους ψήφισαν γιατί πίστεψαν στα «όμορφα, τα λόγια, τα μεγάλα» περί σοσιαλισμού, κοινωνικού κράτους για να καταλάβουν όλες οι ελληνίδες και όλοι οι έλληνες τι σημαίνει νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός, δηλαδή η ιδεολογία της κυβέρνησης Παπανδρέου που έχει υλοποιήσει τα πιο σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα που ποτέ έχει πάρει κυβέρνηση στη χώρα. Σαν να ............μην έφταναν τα μέχρι σήμερα βάσανα που μας έχουν προκαλέσει συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ας προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τη μπλόφα του πρωθυπουργού με την αισχρή κοροϊδία περί πρόωρων εκλογών αν δεν ψηφίζονταν οι εκλεκτοί του στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τι είπε πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Παπανδρέου για το αν θα ληφθούν και άλλα μέτρα; Ένα τεράστιο όχι σαν το «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά. Τι βλέπουμε σήμερα με την κατάθεση του προϋπολογισμού; Το ακριβώς αντίθετο. Νέα σφοδρή επιδρομή κατά των εισοδημάτων, κατά της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, κατά της απασχόλησης, κατά της ανάπτυξης.
Η «συνέπεια» του πρωθυπουργού είναι πλέον… προφανής και… δεδομένη. Άλλα τη μια στιγμή, άλλα την άλλη. Άλλωστε όλοι μπορούμε να θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Παπανδρέου για πιθανή εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οικονομία μας: ότι θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Αυτό θα πει συνέπεια!!!
Δυστυχώς το δικό μας πρόβλημα είναι το κόκκινο σκαθάρι ..που να βρούμε ώρα να ασχοληθούμε με τα της τσέπης μας....το σκαθάρι και τα φοινικόδεντρα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: