Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

Υπάρχει τελικά δυσκολία να (ξανα)βρεθεί ο ονειροπόλος επαναστάτης! Το διαπιστώσαμε! Τεράστια δυσκολία να βρεθεί αυτός που θα μας δώσει το έναυσμα για νέους αγώνες, που θα ρίξει την πρωτοπόρα ιδέα της (ξανα)δημιουργίας, που θα ενώσει τους μικροαστούς ενάντια στο κατεστημένο της αραξοκαρεκλιάς. Αυτός που με λίγα λόγια θα κάνει την υπέρβαση και θα μας σώσει από την προχειρότητα και την βαριεστιμάρα της καθημερινότητας!!!  Όλοι και όλα αποδείχτηκαν κάτω του μετρίου! Μήπως τελικά η εποχή μας δεν είναι κατάλληλη για ρίσκα;
Φυσικά φταίνε όλοι και εμείς αλλά και αυτοί....
-Δεν ασκείται πολιτική ανάπτυξη αν έχουν διαρκώς στο μυαλό τους, αν θα δυσαρεστήσουν τον Μανόλη, τον Γιώργο ή τον Γιάννη. Δεν γίνεται πολιτική έτσι, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε, γιατί η επόμενη μέρα βρίσκει τους άρχοντες να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τα ψιλορουσφετάκια που έταξαν, αλλά και τους πολίτες θυμωμένους επειδή δε τους τα έκαναν!
Καθένας μας επιθυμεί να γίνει το δικό του, αν όμως αποβάλλουμε αυτό το βόλεμα, που τις περισσότερες φορές μας εκθέτει μπρος στους συντοπίτες μας και οι Άρχοντες σκεφτούν για το σύνολο, εκεί που πραγματικά βαθμολογούνται και σαν άνθρωποι αλλά και σαν πολιτικοί, τότε σίγουρα κάτι θα έχει αλλάξει, ίσως τότε να (ξανα)μιλήσουμε στα καφενεία μας για τον επόμενο επαναστάτη. Ως τότε όμως ας πορευτούμε με ότι μας αξίζει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: