Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ;

Παραιτούνται από τη διαχείριση μίας ξενοδοχειακής μονάδας πολλοί από τους επιχειρηματίες της Κρήτης, καθώς δεν αντέχουν το οικονομικό της βάρος. Έτσι ψάχνουν άλλες επαγγελματικές διεξόδους, ενώ προσπαθούν να πουλήσουν την παλιά -και κάποτε κερδοφόρα επιχείρηση- σε κάποιους επίδοξους επενδυτές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 
 44 ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη την Κρήτη έχουν «βγει στο σφυρί», χωρίς όμως να μπορούν να πωληθούν. Πρόκειται για ξενοδοχειακές μονάδες, όλων των κατηγοριών (3, 4, ακόμη και 5 αστέρων), που πωλούνται μάλιστα -σε κάποιες περιπτώσεις- σε συμφέρουσες τιμές, σύμφωνα με τον επικεφαλή των διευθυντών των ξενοδοχειακών μονάδων Κρήτης, Γιώργο Πελεκανάκη.
Γιατί όμως αυτά τα ξενοδοχεία δεν πωλούνται; Αιτία για άλλη μία φορά αποτελεί η οικονομική κρίση και ο δισταγμός των ελλήνων επιχειρηματιών -ακόμη κι εκείνων που διαθέτουν το κεφάλαιο- για ένα νέο επιχειρηματικό βήμα…
Φυσικά και οι ιδιοκτήτες των εν λόγω ξενοδοχείων προχωρούν σε αυτή τη λύση, καθώς η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια. 

TΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: