Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ

Θύματα επίθεσης έπεσαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην παραλία του Καστελίου Κισσάμου, δύο νεαροί μετανάστες από την Τυνησία, όπως κατήγγειλε σήμερα με ανακοίνωση του το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.
Σύμφωνα με την καταγγελία, τέσσερις Έλληνες, τους επιτέθηκαν με προτεταμένα κυνηγετικά όπλα. Αφού πυροβόλησαν πολλές φορές για να τους εκφοβίσουν, κινήθηκαν προς το μέρος τους και οι δύο νεαροί Τυνήσιοι, 20 και 21 ετών, αντίστοιχα, φοβούμενοι, έπεσαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν.
Οι δράστες, σύμφωνα με την καταγγελία, έσυραν τους δύο μετανάστες στην ξηρά κι άρχισαν να τους χτυπούν με τα κοντάκια των όπλων τους και ξύλινες ράβδους. Τελικά τους εγκατέλειψαν αιμόφυρτους στην παραλία του Καστελίου.
Οι δύο μετανάστες, μεταφέρθηκαν στον Κέντρο Υγείας Κισσάμου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Έφεραν σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Στον ένα από αυτούς έγιναν 24 ράμματα, ενώ ο άλλος είχε κατάγματα στο χέρι και το πόδι. Σήμερα οι δύο μετανάστες έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.
Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Χατζή, μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, «καθημερινά σχεδόν, μας παίρνουν τηλέφωνο από το Καστέλι και μας καταγγέλλουν ότι ακόμη κι όταν πηγαίνουν να πληρωθούν από τους εργοδότες τους, τους χτυπάνε και στη συνέχεια καλούν την αστυνομία να τους συλλάβει επειδή δεν έχουν άδεια παραμονής».
Όσον αφορά την επίθεση σε βάρος των δύο Τυνήσιων, ο κ. Χατζή υπογράμμισε ότι δεν είχαν δώσει την παραμικρή αφορμή και ότι έπεσαν θύματα συμμορίας, που επιτίθεται εναντίον μεταναστών. Κάλεσε τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν δράση και τη δικαιοσύνη να παρέμβει προκειμένου να δοθεί τέλος στα κρούσματα ρατσιστικής βίας.
Η Γιάννα Πετράκη, μέλος του Φόρουμ Μεταναστών, χαρακτήρισε αδιανόητα όσα συνέβησαν στο Καστέλι και επισήμανε ότι στις άμεσες ενέργειες του Φόρουμ θα είναι ένα κάλεσμα των Αρχών για συνεργασία, στην κατεύθυνση επίλυσης του σοβαρού αυτού ζητήματος.  

Το πρόβλημα είναι διαχρονικό κανείς φορέας δεν ενδιαφέρετε για την τύχη όλων αυτών που κατά εκατοντάδες συρρέουν την περίοδο των ελιών στην Κίσαμο. Ακόμα και το στέκι που υποτίθεται μεριμνά γι' αυτούς... ενδιαφέρετε την επομένη των κάθε γεγονότων. 
Σίγουρα το πρόβλημα είναι τεράστιο και θα περίμενα τους κυρίους αυτούς που αλόγιστα κατηγορούν να κάνουν μια βόλτα στην πόλη μας. Να διαπιστώσουν που μένουν οι εκατοντάδες μετανάστες και αν θεωρούνται μετανάστες όλοι αυτοί που παράνομα καταλαμβάνουν αγροικίες και ακατοίκητα σπίτια. Θα ήθελα πριν βγουν να κατηγορούν να έλθουν και να κουβεντιάσουν με την εκκλησία και τον δήμο, με τους μαγαζάτορες και τους οικογενειάρχες. Το να κατηγορούμε μετά το συμβάν και να λέμε ότι θα καλέσουν τώρα τις αρχές για συνεργασία είναι δώρο άδωρο. Κρίμα γιατί όλοι και όλες κρύβονται πίσω από δήθεν φόρουμ και μη κυβερνητικές οργανώσεις.....!!
Εδώ το βιντεάκι με τις δηλώσεις των ανθρώπων που φόρουμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: