Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΘΕΟΧΑΡΑΚΕΙΟ-ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ

Το κράτος βρίσκεται σε αποσύνθεση και πατατράκ. Ο κωδικός που αντιστοιχεί στο έργο "Θεοχαράκειο" είναι άδειος. Νο money .. no έργο λέει ο εργολάβος!! Δεν υπάρχει σάλιο και μετά θέλουμε έργα και ανάπτυξη. Πλάκα βέβαια έχει γιατί αυτά τα χρήματα για την ανακατασκευή της περίφραξης και συντήρηση του Θεοχαράκειου, ήταν προσωπική προσπάθεια του συχωρεμένου Νίκου Κακαουνάκη. 106.000 Ε βγήκαν με πολύ προσπάθεια, από τον τότε υφυπουργό αθλητισμού κ. Ιωαννίδη, αλλά μάλλον χρειάστηκαν κάπου αλλού και κάποιοι επιτήδειοι τα "άρπαξαν"...εκτός αν όλα είναι φούμαρα και μας κοροϊδεύουν. 
Πάντως η δημοτική αρχή μας έκανε άλλη μια προσπάθεια για να ξεκινήσει τουλάχιστον η περίφραξη,ο εργολάβος που έχει πάρει το έργο δεσμεύτηκε δε ότι θα ξεκινήσει την Δευτέρα. Τώρα ποια Δευτέρα θα δούμε...αλλά εδώ φάγαμε τον γάιδαρο ή ουρά θα μας κωλώσει; Υπομονή λοιπόν και ως τότε τα κορίτσια του Μπάσκετ ας κάνουν προπονήσεις στον Ταυρωνίτη... εκεί που οι δήμαρχοι είχαν τον τρόπο να βρουν τα χρήματα και να φτιάξουν ένα κλειστό γυμναστήριο -στολίδι σε ένα χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: