Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

 Του Νίκου Παπαδοπεράκη*
Τελευταία οι περισσότεροι συνδυασμοί που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές διατείνονται ότι είναι  ανεξάρτητοι .
Επειδή όμως τα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, αμφισβητούνται ακόμη και από τους οπαδούς τους, για την αποτελεσματικότητα τους αλλά και για την οικονομική κρίση που την πληρώνουμε όλοι μας,  κάποιοι σκέφτηκαν να αποποιηθούν τον κομματικό μανδύα για να μην πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο.Έτσι γεννήθηκαν οι «ανεξάρτητοι» συνδυασμοί .                  
-Ποιος όμως είναι ανεξάρτητος συνδυασμός;
Σήμερα τα  μεγάλα κόμματα στους μικρούς δήμους είπαν να μη βγουν και να πουν ποιους συνδυασμούς υποστηρίζουν φοβούμενα ίσως το κόστος της ήττας. Όμως όλοι ξέρουν ποιους συνδυασμούς  υποστηρίζουν τα κόμματα  στην Κίσαμο. Η υποστήριξη  αυτή δεν γίνεται  φωναχτά μα στα κρυφά στα μουλωχτά. Είναι κοινό μυστικό ποιοι υποστηρίζουν ποιους .
Ο τόπος έχει βιώσει αυτή την εξάρτηση, από  τα κόμματα τόσα χρόνια τώρα και  μάλιστα  με οδυνηρό τρόπο,  
Ο συνδυασμός του Κ. Κουκουράκη είναι Ανεξάρτητος διότι δεν έχει το χρίσμα  αλλά και δεν υποστηρίζεται πλαγίως άμεσα η έμμεσα  από κανένα κόμμα.  

Αντιμετωπίζει όλους τους δημότες   χωρίς κομματικό κριτήριο.  
Δεν υποστηρίζει , δεν υπηρετεί και αν χρειαστεί συγκρούεται με τα συμφέροντα. 
Τον  στηρίζουν και τον  ψηφίζουν ανεξάρτητοι και ελεύθεροι άνθρωποι. 
Δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια  συνήθως απραγματοποίητα. 
Δεν κάνει  μικροεξυπηρετήσεις(δρομάκια κλπ) πριν τις εκλογές.
Στους κόλπους του υπάρχουν άνθρωποι όλων των τάσεων και αποχρώσεων που θέτουν το κοινό συμφέρον πάνω από πρόσωπα,κόμματα και καταστάσεις.
Ήρθε η ώρα πια να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Για να προλάβουμε τα χειρότερα. Για να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Τίποτα δεν μπορεί πια να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα!
Χρειαζόμαστε μια νέα δημοτική αρχή που θα σκύψει στα προβλήματα των δημοτών, θα τους σεβαστεί, θα λογοδοτεί τακτικά και θα οικοδομήσει μία νέα σχέση αξιοπρέπειας και εμπιστοσύνης μαζί τους.
Η Κίσαμος χρειάζεται ένα δήμαρχο και ένα δημοτικό συμβούλιο, πλήρους απασχόλησης, που να έχει έμπνευση, άποψη,δυναμισμό και όραμα.

*Πρώην Δ/ντής Γεν. Λυκείου Κισάμου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Κουκουράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: