Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Γράφει στα Χανιώτικα Νέα ο αρθρογράφος ΑΕΣ
"Μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου 325 δήμαρχοι, 13 περιφερειάρχες, 66 αντιπεριφερειάρχες, 713 περιφερειακοί σύμβουλοι και 9.375 δημοτικοί σύμβουλοι, θα περάσουν από εντατικά μαθήματα, στα οποία θα τους αναλυθούν οι δυσκολίες του «Καλλικράτη», ζητήματα πολιτικής ηγεσίας και διαδικασίες λειτουργίας των νέων Δήμων. Ειδικοί εισηγητές από το Υπουργείο Εσωτερικών θα τους αναλύσουν τα εργαλεία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, οικονομικά θέματα, θέματα ανάπτυξης, διαχείρισης πόλεων, το management του δημοσίου και την κοινωνική πολιτική. Ακόμη οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θα διδαχτούν θέματα που έχουν να κάνουν με τις μετατάξεις του προσωπικού, τη διαχείριση απορριμμάτων και άλλα θέματα τα οποία θα τους απασχολήσουν στην εφαρμογή του «Καλλικράτη». Αυτή η εντατική εκπαίδευση κρίνεται απαραίτητη εν όψει του κρίσιμου πρώτου εξαμήνου εφαρμογής του νέου νόμου,  τις λεπτομέρειες του οποίου πρέπει να κατανοήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα. Όχι δεν θα δώσουν γραπτές εξετάσεις, αφού θα έχουν μόλις προκύψει από την εξέταση από το εξεταστικό σώμα των πολιτών, που θα διαλέξουν εκείνον τον δήμαρχο ή τον σύμβουλο με τον οποίο θα μπορούν να συνεννοηθούν και να μιλήσουν σε γλώσσα απλή. Με εκείνο που θα θεωρούν και θα νιώθουν δικό τους άνθρωπο. Διότι έχουν μπουχτίσει πια από τις «περιδιαγραμμάτου πομφόλυγες…!"
Σίγουρα θα χρειαστούν μια σωστή εκπαίδευση οι εκλεγμένοι μας, μιας και ο Καλλικράτης έχει πολλά κρυφά "μυστικά", αλλά το πρόβλημα θα είναι αν δεν παίρνουν τα γράμματα οι άρχοντες μας, τότε τι θα γίνει; Θα μένουν μετεξεταστέοι;
Φυσικά και οι απόψεις διίστανται σχετικά με το "περιδιαγραμμάτου"..που γίνεται μπαλάκι στα στόματα μας, ανάλογα του πως το θέλουμε και του πως μας συμφέρει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: