Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

TΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ

Του Ανδρέα Κριτσωτάκη
Από θαύμα γλύτωσαν οι περίπου 300 εκδρομείς από το Ηράκλειο, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από την πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μισή ώρα πριν από την έκρηξη της βόμβας που είχε στόχο αστυνομικές δυνάμεις και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, χωρίς ευτυχώς να είναι ανάμεσα τους κάποιος Έλληνας.
Ήταν λίγο πριν τις 10.30 π.μ. όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Οι Κρητικοί εκδρομείς -παρά τον πολύ δυνατό θόρυβο- δεν άκουσαν την έκρηξη, καθώς είχαν απομακρυνθεί από το σημείο, πηγαίνοντας προς την παραλιακή της πόλης. «Είδαμε τα ασθενοφόρα και τα ελικόπτερα να περνάνε με κατεύθυνση την πλατεία Ταξίμ και καταλάβαμε αμέσως ότι κάτι είχε συμβεί» λέει ένας εκ των εκδρομέων, ο κ. Νίκος Πρινιωτάκης μέλος του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Οι εκδρομείς από το Ηράκλειο, οι οποίοι βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, διέμεναν στα μεγάλα ξενοδοχεία, τα οποία βρίσκονται τόσο στην πλατεία Ταξίμ, όσο και σε κοντινή απόσταση από αυτήν. Ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν πολλές εκατοντάδες εκδρομείς όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά από όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: