Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Απο την συνέντευξη του κ. Δαμιανάκη στην Νέα Τηλεόραση
Ο Καλλικράτης είναι μια μεγάλη, μια μοναδική ευκαιρία για την Κρήτη, συνολικά ως περιφέρεια, αλλά και για κάθε καλλικρατικό δήμο ξεχωριστά.
Στα πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. η Κρήτη ήταν ξεχασμένη, απομονωμένη, καταδικασμένη στην αναπτυξιακή υστέρηση. Με κραυγαλέο παράδειγμα τα Χανιά:
- είδατε κανένα σημαντικό έργο να γίνεται όλα αυτά τα χρόνια;
- είδατε να μπαίνουν οι βάσεις μιας μακρόπνοης στρατηγικής;
- είδατε κάποια μακροπρόθεσμη παρέμβαση, που να βάζει το νομό σε τροχιά ανάπτυξης;
- είστε ικανοποιημένοι από τη διεκδικητικότητα των αυτοδιοικητικών, τους οποίους σέβομαι αλλά θεωρώ ότι περιορίστηκαν σε έναν ρόλο καθαρά διαχειριστικό;
Έλλειπε το όραμα, έλλειπε ο σχεδιασμός, η στρατηγική. Γι’ αυτό ακόμη και σε μία περίοδο που η Ν.Δ. διέθετε τρεις βουλευτές στο νομό, που ο νομάρχης και ο δήμαρχος είχαν εκλεγεί με τη σημαία της Ν.Δ., δεν έγινε κανένα βήμα προς τα εμπρός.
Ήρθε η ώρα όλα αυτά να αλλάξουν. Θα είναι εγκληματικό να δούμε και αυτή την ευκαιρία να περνά από μπροστά μας. Ήρθε η ώρα η Κρήτη να λειτουργήσει ως μία ενότητα, μία ενιαία και αδιαίρετη περιφέρεια. Να αγωνιστούμε και να στηρίξουμε ανθρώπους, που με την αξιοπιστία της δημόσιας παρουσίας τους είναι σε θέση να κάνουν το πολιτικό μας όραμα υπόθεση των πολιτών. Να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της Κρήτης, να αποκτήσουμε τις υποδομές που λείπουν, να χαράξουμε ένα σχέδιο μακρόπνοης στρατηγικής για το μέλλον.
πηγη  
Τελικά έκανα λάθος, να ποιος είναι ο λόγος που δεν είχαμε ανάπτυξη τα τελευταία 5,5 χρόνια στην Κίσαμο....έφταιγε η Ν.Δ. Και εντάξει για αυτά τα 5.5, για τα υπόλοιπα 20 που ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και δεν είχαμε ανάπτυξη στην περιοχή μας, ποιος άραγε έφταιγε; Μήπως κάτι διορισμένοι;
Τόση πράσινη βρε παιδί μου που είναι η Κρήτη και να προσπαθούμε ακόμα να βρούμε την ανάπτυξη.....κάτι ύποπτο συμβαίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: