Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 Του Μ. Χαιρετάκη
Στις 7 Νοεμβρίου 2010 θα κληθούμε όλοι μας να αποφασίσουμε για το μέλλον της Κισάμου και γενικότερα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Αυτό που με εξιτάρει σαν νέο άνθρωπο δεν είναι η ψηφοθηρία από τους συμβούλους των συνδυασμών αλλά η νοοτροπία που έχει περάσει και σε κάποιους νέους που όταν τους ρωτάς την γνώμη τους για τον έναν ή τον άλλο συνδυασμό και ποιος πιστεύεις ότι είναι ο ικανότερος ο πιο έμπειρος και αυτός που θα μπορέσει να πάει επιτέλους την Κίσαμο ένα βήμα παραπέρα δεν σου απαντάνε με κριτήρια ικανότητας, γνώσης και εμπειρίας αλλά σου απαντάνε όπως όλοι οι μεγαλύτεροι που είναι συνυπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση που είναι η χώρα τώρα και πιο συγκεκριμένα ο τόπος μας..
Γιατί το λέω αυτό;
Τα κριτήρια επιλογής για μια δημοτική αρχή πρέπει να είναι με βάση την ικανότητας, την εντιμότητα, την γνώση,την εμπειρίας αλλά και την δυνατότητα που έχει η ομάδα να διοικήσει αλλά και να διεκδικήσει πράγματα για εμάς και για την κοινωνία γενικότερα..
Γιατί τα κριτήρια μας δεν πρέπει να είναι σε ποιόν έχουμε υποχρέωση ή τι μας είπε το κόμμα να κάνουμε.
Όταν όλοι δηλώσαν την υποψηφιότητα τους μας ρώτησαν αν συμφωνούμε με την επιλογή τους;
Πώς έρχονται τώρα να μας πιέσουν να τους ψηφίσουμε;
Όλοι εμείς οι νέοι που ευτυχώς είμαστε πολλοί περισσότεροι από αυτούς που λειτουργούν μικροκομματικά ή στη βάση του προσωπικού τους συμφέροντος, μπορούμε και πρέπει να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας να αποφασίσουμε εμείς τι θέλουμε και τι όχι. Να αποφασίσουμε για την ανάπτυξη του τόπου και την μείωση της ανεργίας.
Δεν μπορεί το Καστέλι και η Κίσαμος να μένει πίσω επειδή κάποιοι δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να μας οδηγήσουν και να μας προσφέρουν αυτά που δικαιούμαστε σαν ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και δημότες..
Προσπαθώ λοιπόν να σας πω πως εμείς οι νέοι εάν δεν πράξουμε το σωστό και το λογικό δηλ. να αποφασίσουμε το ποιος είναι ο ικανότερος και να ψηφίσουμε μόνο με αυτό το κριτήριο και όχι με κάτι άλλο τότε θα έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην μεγαλύτερη και τελευταία ευκαιρία που έχει ο τόπος για πάρει τη θέση που του αξίζει..
Είμαστε όλοι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: