Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ....ΤΕΤΟΙΟΙ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ......

Ένας Κισσαμίτης τζαμπάζης (έμπορος αλόγων-γαϊδάρων-μουλαριών) πουλούσε κάποτε στην άκρη του παζαριού του παλιού τσαρσιού του Καστελλιού, δυο γαϊδούρια. Ένα αρσενικό μεγαλόσωμο κυπριακό με τεράστια καπούλια και φοβερά πόδια στην τιμή των δυο χιλάδων και μια μισοπεθαμένη ασθενική γαϊδούρα που ανάσαινε μετά δυσκολίας, στην τιμή των πέντε χιλιάδων. Όλοι αναρτιόντουσαν γιατί το θεριό να κάνει λιγότερα από την πεθαμένη και σταματούσαν να ρωτήσουν τον γέρο Στεφανή!
Ο μπάρμπα Στεφανής έδινε πάντα την ίδια απάντηση:
-Είναι πούστης; Έλεγε και τίποτα άλλο!
Μια μέρα ένας χωριάτης, από ψηλό χωριό, βλέποντας την τιμή αποφάσισε να τον αγοράσει, αφού εκεί που θα τον πήγαινε δεν θα υπήρχαν άλλα γαϊδούρια και δεν θα είχε πρόβλημα με την σεξουαλική συμπεριφορά του γαϊδάρου!
Το πλήρωσε τον έζεψε πίσω από το άλογο του και έφυγαν για το χωριό!
Σε ένα μήνα ξανακατέβηκε στο παζάρι, μόνο που τώρα ήταν με δυο πατερίτσες, και ένα τεράστιο επίδεσμο στο πρόσωπο αφήνοντας μόνο το ένα μάτι για να βλέπει. Πήγε γρήγορα όσο μπορούσε στον μπάρμπα Στεφανή και του είπε με όση φωνή του είχε απομείνει:
- Δεν ντρέπεσαι να μου πουλήσεις ένα ζωντανό που είναι αφηνιασμένο και τσινάει (κλωτσάει) συνέχεια; Κοίτα πως με κατάντησε;
- Μα στο είπα, του απάντησε ο μπάρμπα Στεφανής, στο είπα ξεκάθαρα.
- Τι μου είπες βρε ψεύτη, το μόνο που είπες είναι ότι ο γάιδαρος είναι πούστης!
- Ναι, α γεια σου, του λέει ο μπάρμπα Στεφανής, έπρεπε να το καταλάβεις ότι από ένα πούστη όλα να τα περιμένεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: