Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ή ΟΧΙ;

Ολομέτωπη επίθεση προς τον Δήμο Κισάμου και ειδικά στην καθαριότητα κάνει ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης με δική του επιστολή τώρα στα Χ.Ν μετά και το άρθρο της περασμένης Παρασκευής από τον δημοσιογράφο κ. Λυβιάκη, όπου υπήρχαν καταγγελίες δημοτών για την ανακύκλωση. 
"Αξιότιμε κ. Διευθυντά 
Την Παρασκευή 27-8-2021, δημοσιεύτηκε άρθρο στην εφημερίδα σας, από τον δημοσιογράφο κ. Λυβιακη, ο οποίος αναφέρθηκε σε προβλήματα στην διαχείριση της καθαριότητας του Δήμου Κισσάμου, σε αναφορές και καταγγελίες κατοίκων, ιδιαίτερα στην αποκομιδή των απορριμμάτων ανακύκλωσης. Κατέγραψε και παρέθεσε και την άποψη του αρμόδιου αντιδημάρχου, ο οποίος δήλωσε «ότι δεν ευσταθούν οι καταγγελίες των πολιτών και ότι η αποκομιδή στηρίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων». Πράγματι η υπηρεσία κρατιέται με το φιλότιμο των εργαζομένων, φυσικά και των μόνιμων (όχι μόνο των συμβασιούχων, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος). Όσο αφορά το ρεπορτάζ της εφημερίδας σας, είναι απολύτως έγκυρο και οι καταγγελίες των κατοίκων ευσταθούν, διότι ασχοληθήκαμε να συλλέξουμε γεγονότα και μαρτυρίες που δυστυχώς είναι αδιάψευστες

Πράγματι από της 23 του μήνα (ίσως και νωρίτερα), με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου γινόταν αποκομιδή όλων των απορριμμάτων (ανακύκλωσης και σύμμεικτων), από το ίδιο απορριμματοφόρο, βάσει του εβδομαδιαίου προγράμματος, που σας αποστέλλω, στο οποίο όλες τις ημέρες δεν αναγράφεται βάρδια στην ανακύκλωση, εξού και τα παράπονα των δημοτών. Μετά φυσικά που επικοινωνήσετε (την Πέμπτη θεωρώ, για να βγει Παρασκευή το δημοσίευμα σας), «φοβήθηκαν» και άλλαξαν θα ξανά το πρόγραμμα, τοποθετώντας προσωπικό Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, στην ανακύκλωση. Επειδή μπορεί να επανέλθει η δημοτική αρχή και να πει ότι δέχεται «συκοφαντίες», σας παραθέτουμε τα στοιχεία από την ΔΕΔΙΣΑ, που αποδεικνύουν ότι την εβδομάδα από 23 έως 29, πήγε δύο φορές το απορριμματοφόρο, στον σταθμό απορριμμάτων. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι, αλλά κυρίως το καθαυτό έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων του δήμου Κισάμου, από το κακό στο χειρότερο, με ευθύνη της δημοτικής αρχής".
Σταθάκης Θεόδωρος, τέως δήμαρχος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: