Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι το εσπέρας της Παρασκευής 3 Απριλίου, εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και από ώρα 6.30μ.μ. έως 8.30μ.μ. θα ψαλλεί η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Λόγω των ισχυουσών ΚΥΑ περί αποφυγής διασποράς της λοιμικής πανδημίας που μαστίζει και την Χώρα μας η Ακολουθία θα ψαλλεί, σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ της 16ης Μαρτίου, όπως αυτή τροποποιήθηκε την 30η Μαρτίου, δηλ. άνευ της συμμετοχής εκκλησιάσματος. «Επιτρέπεται μόνο η προσέλευση πιστών, για ατομική προσευχή, με βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση (2) μέτρα μεταξύ τους», ως ορίζει η ΚΥΑ, το οποίο και θα εφαρμοστεί κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, έχοντας ο Ι. Ναός λάβει και όλα τα λοιπά προβλεπόμενα και ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας. Ας παρακαλέσουμε όλοι μας την Παναγία Μητέρα μας όπως ως την Ελευθερώτρια του Γένους, όπως ελευθερώσει και τώρα το Γένος των Ελλήνων και όλο τον κόσμο από την οδυνηρή αυτή δοκιμασία. 
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Σεβασμιώτατε με όλο το θάρρος ας βάλετε μεγάφωνα για μια δυο ώρες για να ακούσει ο κόσμος της λειτουργία. Πιστεύω να μην πειράξει τους λίγους άθεους αυτή η ενέργεια.
Ας καθίσουμε στα μπαλκόνια μας και ας απολάσουμε τον Ακάθιστο ύμνο δίχως συνωστισμούς και αυστηρά μέτρα.
Είμαι σίγουρος οτι πολλές ενορίες θα το πράξουν ας το κάνουμε και στην πόλη.

1 σχόλιο:

ΣΓΧ είπε...

Ας σοβαρευτούμε επί τέλους γιατί η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει σε κανένα να κάνει το κέφι του. Ας σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας, ας προστατεύσομε το δικαίωμά τους να ζήσουν υγιείς.
Τι μας λέει τώρα η ανακοίνωση της Μητρόπολης? Από τη μια ότι θα ψαλλεί Ακολουθία άνευ συμμετοχής εκκλησιάσματος , αλλά ταυτόχρονα αναφέρει ότι επιτρέπεται η προσέλευση πιστών για ατομική προσευχή τηρουμένων των μέτρων κ.λ.π. τα οποία λέει θα εφαρμοστούν κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, έχοντας ο Ι. Ναός λάβει όλα τα μέτρα προστασίας?
Δεν ξέρει η Μητρόπολη ότι σύμφωνα με τις ΚΥΑ 2867/20 και 21285/20 απαγορεύεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών έως11/4/2020? Και επιτρέπεται η τέλεσή τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προς το σκοπό μετάδοσης από ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό μέσο? Ενώ η προσέλευση πιστών για ατομική προσευχή (και ΟΧΙ για συμμετοχή σε ιεροπραξία), επιτρεπόταν έως 23/3/2020 αλλά πλέον, σύμφωνα με την 20036/2020 ΚΥΑ περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών και μέχρι τις 6/4/2020 απαγορεύεται και αυτό? Και μάλιστα, εκτός του κινδύνου για την υγεία τους επισύρει και πρόστιμο 150 €.
Κύριε ελέησον!!!!