Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ο.Α ΚΡΗΤΗΣ

Οι προκλήσεις της Ψυχοθεραπείας σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, άρχισαν οι εργασίες του επιστημονικού Συνεδρίου, με θέμα τις προκλήσεις της Ψυχοθεραπείας σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, που διοργανώνει η ΟΑΚ σε συνεργασία με την Ιατρική Ακαδημία Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων του Μονάχου της Γερμανίας. Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος τόνισε τις νέες κοινωνικές προκλήσεις στη Χώρα μας και όλως ιδιαιτέρως στην Κρήτη. Το Συνέδριο χαιρέτισε, επίσης, ο Δρ Manfred Endres, Διευθυντής της Ακαδημίας του Μονάχου, ο οποίος μαζί με την Δρ Katharina Muench είχαν την ευθύνη του Συνεδρίου. Ομιλίες έκαναν οι Δρ Ιωάννης Νοδαράκης, (Εισαγωγή στην Κρητική ψυχή, κοινωνία και ιστορία), Δρ Εμμανουήλ Σταυρουλάκης, (Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα), Δρ Ali Shariati, (Ζώντας ως Κούρδος στο Ιράν, στη Γερμανία και την Ελλάδα: μιλώντας βιωματικά. Η επίδραση του προσωπικού, πολιτικού, ιστορικού και θρησκευτικού υποβάθρου στη Ψυχοθεραπεία) και Δρ Birgit Mau-Endres, (Πολιτιστικές και διαπολιτισμικές πτυχές στη Ψυχοθεραπεία).
 Η προσπάθεια αυτή ως στόχο έχει τη δημιουργία ενός κοινού προβληματισμού ανάμεσα σε ειδικούς από την Κρήτη και τη Γερμανία σε θέματα που απασχολούν τους νέους στην Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της περιοχής και να επικοινωνήσουν με νέους και νέες από την ενδοχώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: