Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

"ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ?" ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔιάΔρασης

Το Εργαστήρι διάΔρασης παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα 22/10 και την Τρίτη 23/10 στις 9:00μ.μ. στο χώρο του την περφόρμανς "ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ?"  σε σκηνοθεσία: Θεώνης Κουτσουνάκη.
Η παράσταση περφόρμανς βασίζεται στο θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα "Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" και παρουσιάζεται σε ελεύθερη απόδοση. Επίσης ακούγονται αποσπάσματα από "Ματωμένος Γάμος" του Φ. Γκ. Λόρκα και  "Άμλετ" του Ουιλ. Σαίξπηρ.
Με αφορμή το εξαιρετικό και πολυσήμαντο έργο του Φ. Γκ. Λόρκα δημιουργήθηκε η περφόρμανς "ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ?"
Μία ιδιαίτερη παράσταση από ηθοποιούς που δεν είναι επαγγελματίες αλλά επικοινωνούν στη σκηνή ως τέτοιοι, αξιοποιώντας στο μέγιστο όλα τα εκφραστικά τους μέσα.
Πρόκειται για τη συνάντηση 5 γυναικών επί σκηνής, 5 διαφορετικών "περσόνων" της ίδιας κοινωνίας στην οποία ζει και η Μπερνάρντα Άλμπα μαζί με τις 5 κόρες της.
Ένα σχόλιο για την κοινωνία του τότε, του τώρα κι όχι ευχόμαστε και του αύριο!
Οι χαρακτήρες της παράστασης που έχουν κοινό σημείο έναρξης, την ιδια κοινωνία, συναντώνται τυχαία σε έναν ίδιο "σταθμό" με τον ίδιο σκοπό, πάλι τυχαία, τη φυγή!
Πέντε εκπρόσωποι μιας κοινωνίας που εγκλωβίζει, κακοποιεί, θυμώνει, μάχεται το διαφορετικό. Πέντε γυναίκες σύμβολα οι οποίες συνομιλώντας αποκαλύπτουν και αποκαλυπτονται, φανερώνοντας τη σχέση τους με αυτή την κοινωνία και το μερίδιο της ατομικής τους ευθύνης απέναντι στο κακό!
Παίζουν (αλφαβητικά) : Ευανθία Αποστολάκη, Ευαγγελία Βλάχου, Κατερίνα Παπασηφάκη, Κάλλια Σαρτζετάκη, Έφη Τζινευράκη.
Επεξεργασία Ήχου - Φώτα: Νίκος Μιχελιδάκης
Παραγωγή: Εργαστήρι διάΔρασης
Θεατρικό Εργαστήρι για Ενήλικες '17-'18 Ειρήνης 1 - Κίσαμος
κρατήσεις θέσεων (απαραίτητα) - 6972274383 
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: