Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Μικρή η αίθουσα για μια τέτοια συνάντηση, που παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι. Το σχεδόν το πάω λίγο παραπέρα, αλλά όπως και να το κάνουμε άκρα είμαστε και είναι δύσκολα τα πήγαινε-έλα. Δεν θα επεκταθώ πέρα για το πάθος όλων όσων παραβρέθηκαν ότι είναι αναγκαίο να γίνει το Μουσείο Μουσικών Κρήτης, αν και σε πάρα πολλά σημεία είδα την στροφή κάποιων να γίνει ένα παράρτημα και ένα τοπικό μουσείο ενός μεγαλύτερου που ακόμα ψάχνουν που θα το τοποθετήσουν.(εδώ μάλιστα κάποιοι απο κάτω χειροκρότησαν όταν ειπώθηκε..υπολογίζω οτι δεν κατάλαβαν).
Η ιδέα ξεκίνησε από δω, ο Κισαμίτικος συρτός, το Κισαμίτικο παίξιμο, οι Κισαμίτες οργανοπαίκτες νέοι και παλιοί είναι οι ρίζες μας και οι μελετητές έχουν κατασταλάξει που πρωτοπαίχτηκε και που πρωτοχορεύτηκε αυτός ο χορός.. τσακώνονται ακόμα μόνο ως προς την περίοδο που αυτός διαδόθηκε στην υπόλοιπη Κρήτη. Αυτό ας το καταλάβουν και παραέξω και ας αναρωτηθούν κάποιοι γιατί η μελέτη παρόλο που έχουν εγκριθεί κοντά στα 100.000 Ε δεν είναι τελειωμένη.
Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τους ειδικούς να αναλύουν τα τεκταινόμενα απλά εμείς πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, μιας και αυτή η ιδέα έχει ανοίξει την όρεξη και άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: