Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΛΕΩ ΠΑΛΙ ΕΓΩ....

Όλοι με ρωτάτε αν θα υπάρξει τρίτος αυτοδιοικητικός συνδυασμός στην Κίσαμο, που να μπορεί να κάνει και κάτι ή έστω να κοντράρει τους άλλους δυο!! Η απάντηση φαινομενικά είναι απλή, αλλά με ένα παραθυράκι. 
- Η Κίσαμος δεν έχει τόσους καλούς ώστε να φτιαχτούν τόσοι συνδυασμοί, που να μπορούν και να διεκδικήσουν την νίκη, αυτό είναι σίγουρο. Ελάχιστοι οι καλοί της αυτοδιοίκησης και αυτό το ξέρουν όλοι, οπότε η ερώτηση θα ήταν καλύτερα έτσι .. "Μήπως είμαστε πολύ λίγοι για τόσους συνδυασμούς;"!!! Εδώ "ανοίγω" το παραθυράκι.
Ενδεχομένως λοιπόν να υπάρξουν και άλλοι συνδυασμοί όμως οι περισσότεροι υποψήφιοι συνωστίζονται (ετσιθελικά) στους δυο συνδυασμούς που κακά τα ψέματα ένας απο αυτούς θα ξαναβγεί. 
Φυσικά και νέα πρόσωπα θα υπάρξουν, τα περισσότερα είναι φιλόδοξα και θέλουν να παίξουν ρόλο στα του Δήμου, ονόματα δεν λέμε ακόμα, μάλιστα ήδη κάποιοι έτρεξαν να κλείσουν μπας και χάσουν την ευκαιρία ή την σειρά. Πόσοι ελεύθεροι μείνανε; Έ λίγοι αυτοί που δεν μπορούν να βρουν ακόμα αρχηγό, κάποιοι που ενώ θέλουν τους φοβίζει η δέσμευση, κάποιοι που τα λύνουν όλα στα καφενεία και οι κομματικοί μας φίλοι που περιμένουν τις εντολές. 
Η αλήθεια είναι βέβαια οτι το αποτέλεσμα ειναι προδιαγεγραμμένο και εμείς πάμε πάλι στις κάλπες (απο συνήθεια περισσότερο) για να ψηφίσουμε τους ίδιους και τα ίδια, που αν δεν υπάρξει τρίτος συνδυασμός κάποιος θα βγει απο την πρώτη Κυριακή....αγάς!!! 
Η σωτηρία θα ήταν ένα ψηφοδέλτιο με τους ικανούς, τους καλύτερους, αυτούς που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν, αυτούς που θέλουν πραγματικά να αλλάξουν την σελίδα του δήμου μας, βέβαια αυτό δεν γίνεται ούτε στα όνειρα μας, οπότε μοναδική ελπίδα μας να μην βγει κάποιος με απόλυτη πλειοψηφία..γιατί τότε τα πράγματα -κατά την γνώμη μου- θα είναι μια απο τα ίδια, άρα χρειάζεται... τρίτος ισχυρός πόλος. Πολυφωνία μιας και μάθαμε απο οτι οι πλειοψηφίες στην γειτονιά μας δεν φέρνουν ποτέ το αποτέλεσμα που θέλουν οι δημότες, αλλά πάντα το αντίθετο. 
Γνώμη μου και την λέω ξεκάθαρα.... δεν υπάρχει "συγνώμη τα κάναμε λάθος πριν θα τα διορθώσουμε τώρα", δεν υπάρχει "δεν προλάβαμε πριν θα τα κάνουμε τώρα"..αυτός ο σανός είναι δοκιμασμένος. 
Ένα ψηφοδέλτιο με όλους ή πολλά για να μην υπάρχει Αγάς.
Αυτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: