Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 1940;

Μητέρες και κόρες...
Eίμαστε η Ελκε και ο Gert απο την Γερμανία, ψάχνουμε για γυναίκες στα 40 ή 50 μαζί με τις μητέρες τους, είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι και συγγραφείς και θα θέλαμε να φτιάξουμε πορτρέτα από εσάς και να σαν κάνουμε και λίγες ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή σας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τις φωτογραφίες τους σε εκτύπωση (10x15cm). Σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε τις φωτογραφίες σε βιβλίο. Οι φωτογραφίες θα ληφθούν στο σπίτι σας ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος ενδιαφέρεστε! 
Θα μείνουμε στην Κίσαμο ως τις 9 Νοεμβρίου Παρακαλώ επικοινωνήσετε...

Η παραπάνω ανακοίνωση που είναι τοιχοκολλημένη σε δρόμους της πόλης μας λίγο πολύ θυμίζει τον Ιταλό Lidio Cipriani που το 1942 με άδεια του Χίτλερ έκανε μια μελέτη στην Κρήτη, φωτογραφίζοντας στις πλατείες κατόπιν εντολής της Γκεστάπο τους κατοίκους του νησιού. (Εδώ μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες από τον Πλατανο που τράβηξε και προσπάθησα εγώ με άλλους Πλατανιώτες να τους αναγνωρίσουμε) και περιμάζεψε εθνογραφικά αντικείμενα και περιέγραψε λεπτομερώς τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων κάθε χωριού που πέρασε. 
Δεν ξέρω αν είναι κάτι παρόμοιο, αλλά για να καλείς τις γυναίκες να φωτογραφηθούν με την μάνα τους κάτι θα έχουν στο νου τους, που η αλήθεια στην ανακοίνωση δεν το διευκρινίζουν.. και σαν αμοιβή δίνουν μια φωτογραφία 10Χ15 .... 
Τελικά αυτοί οι Γερμανοί μας ξαναβάζουν στα αρχεία τους.
Λίγο πιο λιανά τι θα περιέχει αυτό το βιβλίο δεν θα έβλαπτε...κανένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: