Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΛΙ

 Ο παλιός δρόμος προς τα Μεσόγεια, λίγο μετά το Έλενα Μπιτς αριστερά αρχίζει ο παλιός δρόμος που ένωνε τα χωριά των Μεσογειών με την πόλη της Κισάμου, φτιαγμένος με τα χέρια πριν πολλές δεκαετίες εκτός του ότι είναι η μοναδική δίοδος αν πάθει κάτι ο υποτιθέμενος "εθνικός" έχει και μια μοναδική θέα που κακώς δεν αξιοποιείται να γίνει μια περιπατητική διαδρομή.
 Αντί λοιπόν την αξιοποίηση υποβαθμίζεται καθημερινά μιας και είναι μια τεράστια χωματερή. Ότι δεν χρειαζόμαστε εκεί, έπιπλα, τηλεοράσεις ελλενίτ, οι κομμένοι φοίνικες μας, πλακάκια, λεκάνες τουαλετών και φυσικά σαν έξυπνοι που είμαστε πετάμε και τους λογαριασμούς από ΔΕΗ και ΟΤΕ για να καταλάβουν ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της ρύπανσης.
Μια μπάρα στην είσοδο θα ήταν ότι πρέπει ή ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης για να την πληρώσει ο τελευταίος.... και φυσικά μια μελέτη για τον καθαρισμό της και την αξιοποίηση της, είναι δημοτική περιουσία ο δρόμος και κάλλιστα μπορεί να μπει σε ένα πρόγραμμα αξιοποίησης, με πεζοδρόμια παγκάκια και ότι άλλο χρειάζεται. Όσο για το νταμάρι κάτι θα σκεφτούν και οι νεώτεροι..
Κρίμα όμως που εκτός ότι μένει αναξιοποίητο χάνετε και μια καλή τουριστική διαδρομή κοντά στην πόλη  με απεριόριστη θέα και προς τον κόλπο της Κισάμου αλλά και προς τον Μεσογειανό κάμπο.
Μια βόλτα θα σας πείσει τι αξίζει.... αν δεν δείτε τα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: