Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ

 Μια ωραία λήψη με το ελικοπτεράκι του Γιώργου Γεωργιλάκη, απο ψηλά η κατεστραμμένη προβλήτα του Τελωνειου μια μέρα που ο βυθός φαίνεται υπέροχα. Διακρίνονται τα μπλοκ τα οποία ήταν σε μικρή απόσταση η κάθε σειρά απο την άλλη. Η προβλήτα ήταν κατ 99% ξύλινη και αυτό απο υποθέσεις, μιας και δεν υπάρχει τόσα χρόνια αναφορά για την κατασκευή της εκτός απο δυο φωτογραφίες (βλέπετε παρακάτω)
 Κάπως έτσι ήταν με 4 σειρές μπλόκων που κάθε σειρά είχε απο 3. Τα τελευταία (κόκκινος κύκλος) βρίσκονται ανέπαφα λίγα μέτρα μακρυά απο την σειρά. 
Και εδώ μια σπάνια φωτογραφία της εποχής με βοριά και τους Καστελιανούς να δοκιμάζουν την ...αντοχή της, μάλιστα φαίνεται φρεσκοκαλουπωμένη. Τελικά την προβλήτα την μισή κατέστρεψαν οι Βρετανοί κατά λάθος και την υπόλοιπη την ανατίναξαν οι Γερμανοί φεύγοντας.

Υ.Σ Μήπως είναι ώρα να ζητήσουμε απο τον Φούχτελ αυτόν τον αυτοδιοικητικό τοποπαρατηρητή που μας υπέβαλαν οι "φίλοι" μας να μας την ξαναφτιάξει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: