Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΗΣ

Ο παπά Γιώργης εκτός από καλός ιερέας είναι ακόμα φοβερός αγγειοπλάστης, μάλιστα είναι ο μόνος που φτιάχνει ακόμα τις 30άρες στάμνες, για χόμπι. 
Ξεκίνησε σαν χασάπης στα Νοχιά, έγινε αγγειοπλάστης στα 25 του και δίδαξε στην σχολή που έφτιαξε αρχές του '80 ο Ειρηναίος στην Κίσαμο, κατέληξε Ιερέας μετά από παρότρυνση του σοφού γέροντα. Η στάμνα της φωτογραφίας θα πάει στο Μουσείο Ειρηναίου στην Κίσαμο μιας και ήταν αυτός που τον χειροτόνησε το 1981. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: