Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Πέντε μέρες μετά και την επιστολή του Δήμου Κισάμου προς τον υπουργό κ. Γαβρόγλου για τα κενά στα Σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κισάμου, τα Λύκεια της πόλης και συγκεκριμένα το Επαγγελματικό Λύκειο Κισάμου, όπου υπάρχουν και τα σημαντικότερα κενά, προχώρησε σε κατάληψη του σχολείου. Και επειδή οι κοινές πόρτες έκλεισαν, και το Λύκειο συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα καθηγητών γονέων και μαθητών του ΕΠΑΛ.
Να θυμίσουμε ότι βάση της επιστολής, το ΕΠΑΛ Κισάμου έχει κενά αυτήν την στιγμή 6 καθηγητών και συγκεκριμένα:  
Δύο (2) εκπαιδευτικών Φιλολόγων, ενός (1) εκπαιδευτικού Οικονομολόγου και τριών (3) εκπαιδευτικών του Τομέα Υγείας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ειδικότητα του Τομέα Υγείας δεν έχει προσληφθεί αναπληρωτής από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ για την ειδικότητα του Φιλολόγου διατέθηκε σε μια από τις προηγούμενες φάσεις αλλά στη συνέχεια αποσπάσθηκε σε άλλο σχολείο με αποτέλεσμα, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους να μείνει κενή η συγκεκριμένη ειδικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: