Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ .....ΑΠΟΤΟΜΑ

Σήμερα στα Χανιώτικα Νέα μάθαμε οτι το διαχειριστικό του Λαφονησιού -τόσος ντόρος για το τίποτα-  θα εφαρμοστεί απο του χρόνου (αν προλάβουν). Μάλιστα το ρεπορτάζ του Κώνστα έχει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που τις έδωσε ο κ. Λυμπεράκης, που κάποιοι στην Γραμβούσα, θα τραβούν τα μαλλιά τους όταν ανακοινωθούν επίσημα. Ίσως βέβαια να είναι και δολώματα για να δούμε αν τσιμπάμε..
Κατα αρχάς και ο Μπάλος μέσα στο νέο διαχειριστικό σχέδιο, αν και κάποιοι υποστηρίζουν οτι ο Μπάλος ανήκει στην κοινότητα και δεν μπορεί κανένας να τον πειράξει.... δεύτερο και σπουδαιότερο όλα τα σχέδια της δημοτικής αρχής για προστασία του "αυτοκινήτου" αλλά και της Νατούρας πάνε για την επόμενη χρονιά...όπως και ο περιορισμός των επισκεπτών... κατά Λυμπεράκη οι 800 είναι "χοντροκομμένη προσέγγιση".. καταλήγοντας οτι στόχος δεν είναι να φύγει ο κόσμος αλλά να έλθουν (περισσότεροι) με συγκεκριμένους όρους. 
Να και ο φορέας και στα Φαλάσαρνα, εκεί κάτω στους Ατσιγγάνους, που δεν θέλει άλλα αποστραγγιστικά και θα προσπαθήσει να ξαναφτιαχτούν οι υδροβιότοποι.... Τέλος για τον Μπάλο έχει την άποψη οτι πρέπει να προφυλαχθούν οι αχιβάδες... που θεωρεί ο κ. Λυμπεράκης, οτι απειλούνται απο την υπεραλίευση και όχι επειδή κατουράνε 5.000 κόσμο κάθε μέρα επί 6 μήνες ..
Και τέλος στο μόνο που συμφωνώ και υποστηρίζω χρόνια είναι οτι πρέπει να καταλάβουμε οτι δεν χρειάζονται ντουζιέρες στο Ελαφονήσι... μιας και καταστρέφουν, σαπούνια, σαμπουάν, λαδάκια και όλα τ άλλα συναφή το οικοσύστημα της περιοχής.
Αλήθεια τι άποψη έχει επί όλων αυτών η Δημοτική αρχή και γιατί τόσο καιρό δεν συνεδριάζει ο νέος φορέας; Μήπως είναι όλα προεκλογικό τρικ ή μήπως ήταν για να μας κοιμίσουν και να βάλουν κάποιοι έξυπνοι πρώτοι τις ομπρέλες τους σε περιοχές που είναι αμφισβητούμενες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: