Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ


... Αποκόρωνα και Καστέλι Κισάμου 29/4
Οι πλούσιες εκδηλώσεις των μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά συνεχίζονται με τις εκδηλώσεις σε Αποκόρωνα 28/4 και Καστέλι 29/4 με σύνθημα «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!».
Μετά το κεντρικό μαθητικό φεστιβάλ στη πόλη των Χανίων τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ συνεχίζουν να στήνουν με μεράκι φεστιβάλ και στην ύπαιθρο με στόχο να φτάσει το σύνθημα των μαθητικών Φεστιβάλ σε κάθε σχολείο, γειτονιά, να συζητηθεί σε κάθε παρέα. Οι δραστηριότητες των φεστιβάλ στην ύπαιθρο επιδιώκουν να αναδείξουν μέσα σε όλα τα άλλα και την ανάγκη της νεολαίας για δωρεάν αθλητισμό, την ανάγκη για περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις και τη δωρεάν πρόσβαση σε αυτές.
Η Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ καλεί και τους μαθητές της υπαίθρου να συμμετέχουν στα μαθητικά Φεστιβάλ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. Καλούμε όλους τους μαθητές που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο, που προβληματίζονται, ονειρεύονται και δεν δέχονται την αδικία. Καλούμε τους μαθητές που όλο το προηγούμενο διάστημα οργάνωσαν τον αγώνα για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει. Που εξοργίζονται με τις εικόνες της φρίκης από τους πολέμους που δολοφονούν λαούς για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών.
Το πρόγραμμα των Φεστιβάλ τα οποία έχουν ώρα έναρξης 4μμ είναι :
Αποκόρωνας
* τουρνουά 5χ5 στο γηπεδο των Αρμένων
* Παιχνίδι Άκου τι είπαν –συζήτηση : «O πόλεμός τους σκοτώνει,ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους»
* συναυλία με μαθητικό συγκρότημα
Καστέλι
* τουρουα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ
* Παιχνίδι "Άκου τι είπαν" –συζήτηση : «O πόλεμος τους σκοτώνει, ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους»
* συναυλία με μαθητικό συγκρότημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: