Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ;

Επανέρχομαι στο θέμα του Μαραθωνίου Κρήτης που δεν έχει καμιά σχέση με την Κίσαμο, αν και θα μπορούσε. Είναι δουλειά άλλων και απλά εμείς δίνουμε εκτός απο το όνομα που πουλάει (Ειρηναίος) -βολεύει πολύ τους διοργανωτές μιας και η καταγωγή του είναι απο τον Αποκόρωνα)- και 5000 Ε για να μας γράφουν στα φυλλάδια τους, σαν διοργανωτές. 
Η Κίσαμος έχει δικούς της αγώνες, έχει δικά της σχέδια και δεν μπορεί ο καθένας που θα έρχεται να απλώνει χέρι και να ζητά κάτι που εμείς δεν το έχομε, δεν μας ανήκει, δεν το χαιρόμαστε. Τρία πεντοχίλιαρα μέσα σε τρία χρόνια δώσαμε, που θα είχαμε φτιάξει ίσαμε χίλια μέτρα πεζοδρόμια μέσα στην πόλη για να μην περπατάμε καταμεσής των δρόμων. 
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Δεν μπορεί να ήμαστε η Κίσαμος μόνο των εκδηλώσεων...  Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά εγώ θεωρώ οτι είναι πεταμένα λεφτά για κάτι που δεν μας αφορά -εκτός αν αντί να πουλάμε το "όνομα", το πληρώνουμε κιόλας; 
Έχουμε κάμποσους αγώνες κάθε χρόνο μέσα στην πόλη, δικούς μας, ας φτιάξουμε -έστω και δίχως μελέτη-  κάμποσα πεζοδρόμια για να τους παρακολουθούμε, οικογενειακά.

1 σχόλιο:

ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ είπε...

ΓΙΆΝΝΗ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΩΛΟΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.ΓΡΑΦΕ ΓΡΑΦΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.