Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

5ΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΥΡΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

 Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κίσαμος, τελέστηκε το 5ετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών:  Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού,  Ιεραπύτνης και Σητείας κ.Κυρίλλου και του Ποιμενάρχου, Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, διαδόχου του αοιδίμου Αρχιερέως. Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, απουσιάζοντα εκτός Κρήτης, εκπροσώπησε ο Αρχιγραμματεύς της Ι.Ε.Σ.Ε.Κ. και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Α.Κ. Παν. Αρχ. κ.Πρόδρομος Ξενάκης. 
Τον θείο λόγο διηκόνησε ο Πανοσ. Αρχιγραμματεύς κ. Πρόδρομος, ο οποίος αναφερόμενος εις το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα σημείωσε: «κραυγή αγωνίας που διαπερνά τον χρόνο και την ιστορία ο λόγος του Παραλυτικού «άνθρωπον ουκ έχω». Όμως εμείς, στα δύσβατα και μοναχικά μονοπάτια της ζωής, όχι μόνον  έχουμε άνθρωπο,  αλλά έχουμε τον Θεάνθρωπο Ιησού, ο Οποίος με την Ανάσταση Του χαρίζει σε όλους μας ζωήν χαρισάμενο», κατέληξε ο ομιλητής. Ακολούθησε Τρισάγιο τόσο εντός του Ι. Ναού, όσον και επί του τάφου του αοιδίμου Αρχιερέως, ο οποίος ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο του Ι.Μητροπολιτικού Ναού. Ο φιλοξενών Ιεράρχης ευχαρίστησε του Σεβ. Αρχιερείς δια την «ευγενική ανταπόκριση» εις την πρόσκληση της Ι. Μητροπόλεως και σημείωσε: «Σε καιρούς όπου η απογοήτευση και η αβεβαιότητα για το αύριο κυριαρχούν, η πίστη σε αξίες και ιδανικά εκφυλίζεται, νομοθετείται η ασυδοσία ως ελευθερία και η φαυλότητα ως αρετή, η νεολαία του τόπου και της Χώρας μας εξαπονδρίζεται και μεθά με λογής-λογής παραισθησιογόνες ουσίες για να λησμονήσει τα αδιέξοδα και την κενότητα του βίου που τους κληρονομήσαμε, σε αυτούς λοιπόν τους τόσο άφωτους και χαλεπούς καιρούς μας, οι συμβουλές και παρακαταθήκες του μακαριστού Γέροντος και προκατόχου ημών, αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου καθίστανται πιο επίκαιρες από ποτέ. Στώμεν καλώς αδελφοί», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος το Σάββατο εσπέρας τέλεσε, επίσης, Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Ιεράρχου. Μετείχαν Δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι Στρατιωτικών, κ.α. αρχών, Φορέων, Συλλόγων και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: