Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ....

Από τον Καλλικράτη στον Κλεισθένη*... όμως το ζητούμενο είναι ένα, ικανές ομάδες υπάρχουν για να αναλάβουν ένα τέτοιο επιχείρημα πάλι ή απλά θα έχουμε μια από τα ίδια. Και το ξεκαθαρίζω ο δήμος μας όπως και κάθε δήμος δεν μπορεί να στηρίζεται σε λίγους, χρειάζονται πολλοί. Πολλοί, νέοι και ικανοί. Η κυβέρνηση νομίζει ότι θα το καταφέρει με την απλή αναλογική ...  και θα οδηγήσει αναγκαστικά τους επικεφαλής των συνδυασμών σε αναζήτηση στενών συνεργασιών, ενώ ευελπιστεί ότι θα  κινητοποιήσει και κάποιους υγιείς πολίτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν κατεβαίναν στον αυτοδιοικητικό στίβο. 
Για μένα το μόνο καλό του Κλεισθένη είναι, αν βέβαια εφαρμοστούν στο κατόπιν από τους πλειοψηφούντες, ο δημόσιος διάλογος που σήμερα λείπει, αλλά και η υποχρέωση της δημοτικής αρχής σε διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος στα σοβαρά θέματα.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια συνεργασία από τώρα και όσοι δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό καλό είναι να το μάθετε από τώρα ή να κάνετε τις κινήσεις σας από τώρα.
Και το ξαναλέω για άλλη μια φορά η Κίσαμος δεν μπορεί να έχει 4-5 συνδυασμούς, γιατί οι ικανοί είναι λίγοι σε κάθε συνδυασμό, χρειάζεται ένα με όλους αυτούς που θα προσφέρουν, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει πολύ πίσω προσπαθώντας να βρούμε ή να δούμε, ποιος έκανε τα περισσότερα, ποιος έκανε τα καλύτερα, ποιος είναι ο σωτήρας μας, ποιος και ποιος... ένας συνδυασμός για το καλό του τόπου. 
Δύσκολο επιχείρημα αλλά νομίζω οτι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα απο ότι είχαμε ως και σήμερα.
Αυτά.....

*Για όσους δεν θυμούνται τι ήταν ο Κλεισθένης και γιατί μας παρουσιάστηκε έτσι απότομα να τους θυμίσω οτι εκτός απο μεγάλος νομοθέτης ήταν και ΣΥΡΙΖΑ απο τότε, το μακρυνό 508 π. Χ .... που είχε βάλει στόχος την συνένωση των ανθρώπινων ομάδων που παρέμεναν χωρισμένες λόγω της διαφορετικής τους κοινωνικής, οικονομικής, εδαφικής και θρησκευτικής κατάστασης (έτσι είναι η Ελλάδα σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ) σε ένα ομοιογενές σύνολο-πόλη αποτελούμενο από πολίτες όμοιους και ίσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: