Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

EΛΟΣ

Το καταπράσινο καστανοχώρι της Κισάμου. Πρώτη αναφορά για το χωριό γίνεται στην βυζαντινή απογραφή του 1583 με 57 κατοίκους. Το 1834 ο Pashley δεν τ΄αναφέρει απλά το ενσωματώνει στα Εννιά Χωριά. 
Σήμερα είναι απο τα πιο τουριστικά χωριά του δήμου μας με αρκετά μαγαζιά, με μια βυζαντινή εκκλησία του 14ου αιώνα (Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος) και μια πολύ καλή ενημερωτική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: