Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΘΑΚΗ

Ο δήμαρχος κ. Σταθάκης εξέδωσε χθες 24/4/2017 μια δεύτερη επιστολή – απάντηση προς εμένα για το θέμα της δακοκτονίας. Το επισημαίνω για να ξεκαθαρίσω ποιο είναι το τωρινό θέμα μας, το οποίο προφανώς δεν τον συμφέρει και προσπαθεί με άσχετες αναφορές περί έργων και διαφόρων άλλων να αποπροσανατολίσει τους αναγνώστες
Περί έργων φυσικά, είναι πολύ εύκολο να μιλήσουμε αλλά δεν είναι ώρα τώρα. Οπότε μια σύντομη παρατήρηση είναι ότι αφού ο δήμαρχος δεν έχει να παρουσιάσει έργα στην θητεία του, προσπαθεί να μειώσει τις επιτυχίες των άλλων για να φαίνονται πιο μικροί από αυτόν. Μικροψυχία, ζήλια, ανασφάλεια, μιζέρια, τι να περιμένει η Κίσαμος από τέτοιες λογικές.
Πάντως ενδεικτικό της προχειρότητας της επιστολής του είναι η φράση «Ακόμα και τα 2 εκατομμύρια που σας έδωσε τη δυνατότητα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, να απορροφήσετε με τα ΟΣΑΠΥ, δεν τα καταφέρατε και χάθηκαν σημαντικοί πόροι για το Δήμο μας». Όμως, ο δήμος Κισσάμου την περίοδο 2011-2013 στο πρόγραμμα ΟΣΑΠΥ του ΠΕΠ Κρήτης πέτυχε την ένταξη 5 έργων αναπλάσεων συνολικού προϋπολογισμού 2.042.000 €!!! όπως φαίνεται και στον πίνακα:
Και αυτά χωρίς τον δρόμο Κοτσιανά – Περβολάκια προϋπολογισμού 1.560.000€, που εντάχθηκε επιπλέον εκτός του προγράμματος ΟΣΑΠΥ. Τι θα πει τώρα ο κ. Σταθάκης, συγνώμη λάθος δεν θυμόμουν;;; Γιατί από την μία υπάρχουν τα επίσημα έγγραφα και στοιχεία και από την άλλη οι κουβέντες του καφενείου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε πολλές φορές, αλλά όχι τώρα γιατί άλλο είναι το θέμα μας. Θα έχουμε πολύ χρόνο να υπενθυμίσουμε το έργο μας και να συγκριθούμε.
Περί δακοκτονίας τώρα -που παραμένει το θέμα μας-, ο κ. Σταθάκης και τα σχέδια που κατάστρωνε ο ίδιος ως ειδικός επιστήμων βρήκαν τοίχο. Και από τις αρμόδιες υπηρεσίες και από τους διακεκριμένους επιστήμονες όπως ο κ. Χαρτζουλάκης και από όλους εμάς που αντιδράσαμε γιατί μας οδηγούσε στην καταστροφή. Και τώρα, υποχωρώντας μπροστά στο αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε, πετάει καπνό και λάσπη για να μην φανεί η κωλοτούμπα του (άλλη μια, στις τόσες που έχει κάνει έως τώρα και στις τόσες που θα κάνει ακόμα). Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει τις ενέργειες του κ. Σταθάκη και τις επιστολές που έχει ανταλλάξει με τον κ. Χαρτζουλάκη και εμένα και μετά διαβάσει την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων (της Παρασκευής 21/4/2017), καταλαβαίνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες καταρρίπτουν ένα – ένα όλα του τα επιχειρήματα και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην δακοκτονία και να μην ακούει αυτούς που πάνε να τον καταστρέψουν.
Από ότι φαίνεται, η υπευθυνότητα των άλλων νίκησε την ανευθυνότητα του δημάρχου Κισσάμου. Παραμένει βέβαια το πρόβλημα την μη ανάληψης της εργολαβίας από την Κοινωφελή του δήμου και για το λόγο αυτό, για όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί στην ομαλή διεξαγωγή του ψεκασμού θα ευθύνεται ο δήμαρχος που την απενεργοποίησε (σε πλήρη αντίθεση με άλλους δήμους όπου οι εταιρείες τους εγγυώνται το αποτέλεσμα). Μακάρι να βρεθούν λοιπόν ιδιώτες στο σύνολο του δήμου, για να καλύψουν το κενό που αφήνει η ανικανότητα του κ. Σταθάκη.
Και όταν λέω ότι συμφωνώ με τις εξαιρέσεις από τον κανόνα, σημαίνει προφανώς ότι ο κανόνας θα είναι να ψεκάζουμε και μπορεί να εξαιρεθούν κάποιες κοινότητες εφόσον έχουν τις εκ του νόμου υπογραφές. Όχι ότι μπορούν να εξαιρεθούν οι περισσότεροι. Απλά ελληνικά. Και απολογήθηκα που εμπιστεύτηκα τις διαβεβαιώσεις του στο συμβούλιο του Ιανουαρίου, αν και είμαι αντιπολίτευση. Και ας λέτε για εμένα «Είμαστε περίεργοι να δούμε πού θα καταλήξετε και θα κατασταλάξετε», λες και εγώ εμποδίζω την δακοκτονία. Συγνώμη κύριε Σταθάκη, αλλά πρέπει να σας θυμίσω ότι εσείς είστε ο Δήμαρχος και εσείς πρέπει να «κατασταλάξετε». Εσείς διοικείται και εσείς είστε υπεύθυνος για όλα αυτά.
Τελικά θα ζητήσετε ένα συγνώμη από τους δημότες για όλες αυτές τις γελοιότητες σχετικά με την δακοκτονία; Απαντώ εγώ (και σας προκαλώ να με διαψεύσετε): ΠΟΤΕ δεν θα απολογηθείτε και μάλιστα θα μας πείτε ότι εμείς δεν είχαμε καταλάβει και εσείς δεν είστε εναντίον του προγράμματος δακοκτονίας απλά θέλετε να εφαρμόζεται σωστά…
Εγώ κύριε Σταθάκη σε είχα καταλάβει χρόνια τώρα, απλά σιγά σιγά σε καταλαβαίνουν όλοι.
Μυλωνάκης Γεώργιος
πρώην δήμαρχος Κισάμου
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: