Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΩΡΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,
Έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τον κήπο μας, που είναι αποτέλεσμα δουλειάς, φαντασίας, συνεργασίας και θέλησης. Κυρίως όμως βοήθειας από τον Δήμο μας και από τους γονείς του Νηπιαγωγείου μας.
Πρώτα, ήταν ένα μακρόστενο χωράφι σκουπιδότοπος ...που μετά από πολλές πολλές ενέργειες μεταμορφώθηκε σ' ένα πολύ όμορφο χώρο που περιέχει κήπο με αρωματικά φυτά, ανθόκηπο, σιτηρά, λαχανόκηπο κι ένα καθιστικό, χώρο ξεκούρασης και περισυλλογής!!!
Ένα χώρο που εκτός από το ότι μπορούμε να παρατηρήσουμε τα φυτά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους μαθαίνουμε στην αυτάρκεια, στο να κάνουμε δηλαδή οικονομία και να πάψουμε πια να τ΄ αγοράζουμε όλα. 
Μαθαίνουμε να παράγουμε όπως κάνανε στα παλιά χρόνια οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν

Tα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Κισάμου και οι νηπιαγωγοί
Χονδράκη Ελένη, Βερυκάκη Ελένη, Γκιτέρσου Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: