Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

«Αναφορικά με την κατανομή των πιστώσεων για την δακοκτονία στην Κρήτη, κάνουμε γνωστό ότι την κατανομή των πιστώσεων στη δακοκτονία δεν την κάνει η Περιφέρεια αλλά το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα ανά Περιφερειακή Ενότητα και όχι σε επίπεδο Κρήτης όπως έχουμε ζητήσει. Τα προηγούμενα χρόνια η κατανομή των πιστώσεων γινόταν έως 14 Ιανουαρίου, και φέτος έγινε στις 25 Φεβρουαρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου και πρόσθεσε: «Η χρηματοδότηση είναι μειωμένη περίπου 1,5 εκ. ευρώ, και συγκεκριμένα είναι μειωμένη κατά 704.898 για την ΠΕ Χανίων και 794.000 ευρώ για την ΠΕ Ηρακλείου.
Ο Περιφερειάρχης εγγράφως από 5 Μαρτίου είχε επισημάνει το πρόβλημα στον Υπουργό και είχε ζητήσει αυξημένες πιστώσεις για όλη την Κρήτη. Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει απάντηση από το Υπουργείο, αν και ο Υπουργός κ. Αποστόλου είχε υποσχεθεί ότι θα το έβλεπε το θέμα. Επίσης έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο οι πιστώσεις της δακοκτονίας να δίνονται στη Περιφέρεια και όχι ανά Περιφερειακή Ενότητα, οπότε θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ανακατανομή στη χρηματοδότηση».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυνδυνευει η μεγαλύτερη Βεντεμα των τελευταίων 50 ετών έξ υπαιτιότητας της ανικανότητας της Δ.Αρχης και ιδιεταιρα του Δημάρχου αφού σε3 Δήμους γίνουνται ψεκασμοί ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ....και ο δικός μας τσακώνεται περιμένοντας τα 300 000 χιλ.απο ένα κράτος που δεν υπάρχει φράγκο ..Παίρνει στο λαιμό του όλους τους ελαιοπαραγωγούς της Κισσάμου..στη δυσκολότερη περίοδο μεταπολεμικά ,Οι φιέστες ειναι για άλλες εποχές μη τα περδευωμαι..

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μάλλον ο δήμαρχος μας φταίει και για τους άλλους δυο που δεν κάνουν δακοψεκασμό!! Γράψε ένα όνομα τουλάχιστον για να ξέρω πως θα σε λέω!!

Ανώνυμος είπε...


Οι άλλοι τρεις κάνουνε ψεκασμό τους καλούς κοιτάζουμε ? Ας μη χαιδευωμε την ανικανότητα . Τι θα λέγαμε αν συνέβαινε παλιότερα? Η τι θα λέγανε οι ΝΥΝ .Ομως αυτό για την ιστορία .Το αποτέλεσμα μέτρα και θα ειναι καταστροφικό για το λάδιΓιαννη. Καλό ξημέρωμα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν για τις τοποθετήσεις των ομπρελών στι δυο παραλίες δαπανήθηκαν 30 000 Ε,πως να χρηματοδοτήσει τη δακοκτονία? Αντίθετα οι άλλοι δήμοι δεν εκαναν τέτοιες Ακριβές τοποθετήσεις!! ( Δ.Σελινου) Έτσι χορήγησαν τη δακοκτονία και σήμερα αύριο ψεκάζουν .Αυτα για του λόγου το αληθές.......