Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΛΑ;.

Η Σκαλίδη δεν χωρίζεται σε κομμάτια γράφει κάποιος για να δικαιολογήσει την σκέψη του, αλλά και την απόφαση της Δημοτικής αρχής να κλείσει εκτός την Σκαλίδη και την Ομογενών Αμερικής... φυσικά και δεν χωρίζεται αρκεί να έχει παρθεί όμως προηγουμένως μια συλλογική απόφαση που να το τεκμηριώνει και να το δικαιολογεί. Δυστυχώς αποδείχτηκε οτι προχωράμε με αποφάσεις βγαλμένες στο πόδι, εξάλλου δεν ήταν και λίγοι οι σύμβουλοι, που το κατάλαβαν αυτό μετά από μια μικρή κουβέντα χθες στον δημαρχείο.
Μάλιστα με την ίδια λογική, του δεν χωρίζεται άρα καλά το κάνανε και κλείνουν και τους κάθετους, ποιος ο λόγος να ξαναζητήσει η δημοτική αρχή γνωμάτευση από την δημοτική κοινότητα Κισάμου αλλά και τον Νέο Εμπορικό σύλλογο...επί του θέματος. Και αλήθεια αν δώσουν αρνητική απάντηση θα εισακουστούν;
Βέβαια δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, ούτε θα φτάναμε σε αυτό το σημείο, ούτε θα σχολιάζαμε, αν η δημοτική αρχή ήξερε από την αρχή τι ήθελε...
Να μην ξεχάσουμε οτι η Σκαλίδη, κλείνει-ανοίγει με τις ορέξεις κάποιων, (χθες ήταν ανοικτός παρόλο που είναι Τρίτη και υπάρχει λαϊκή. Ευτυχώς τον έκλεισε ο κ. Δερουκάκης) δεν υπήρχαν σήματα, ούτε τώρα υπάρχουν που να σε καθοδηγούν, κλείνει 5.30 και ξεχνάνε να την ανοίξουν αν και το ωράριο είναι σταθερό 6-12 και πολλά άλλα.
Άρα το όλο σκηνικό ήταν και είναι στημένο στο πόδι, δημιουργώντας πολλές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα αλλά με μια υποσημείωση... όλοι θέλουν την Σκαλίδη κλειστή.
Λογικό να μην ικανοποιηθούν όλοι, αλλά μια δημοτική αρχή δεν μπορεί να είναι κάθετη σε κάτι που δεν είναι σίγουρο οτι λειτουργεί, αλλά και δεν ικανοποιεί μεγάλη μερίδα επαγγελματιών.
Γιατί...γιατί απλά ούτε αυτοί που μάζεψαν τις υπογραφές ήξεραν ποιο είναι το ερώτημα.
Η Ερώτηση δεν αφορά την Σκαλίδη, γιατί απλά εκεί υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, το ερώτημα όμως που κάποιοι ηθελημένα παραποίησαν και δεν εμφανίστηκε πουθενά ήταν.. 
-Να ανοίξει η Ομογενών Αμερικής Ναι ή Όχι!
Φυσικά πρωτοκολλημένη είναι η επιστολή και όλοι μπορούν να την δουν.... αρκεί να την ζητήσουν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Prin 2 xronia epi dimarxias k. Milonaki an thimase kala kai den exis konti mnimi ixe klisi I skalidi kai oxi I omogenon amerikis kai apodixtikai oti itan mia pliris apotixia kai gia afton to logo den eklise tin epomeni xronia.den arese se kanena afto poy ixe gini kai to kseris kala.eos tora apo toys episkeptes kai toys ntopioys an toys rotisis ine apolita efxaristimeni .as afisoyme ton kosmo na mas pi an toy aresi afto poy ginete kai oxi I epixirimaties tis skalidi kai tis paralias. Se efxaristo poy to anartises

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ναι η μνήμη μου δεν είναι κοντή, αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνεις το σκεπτικό της όλης συζήτησης. Συμφωνώ να τηρούνται οι αποφάσεις του Δ.Σ. Αν δεν το καταλάβεις αυτό τότε δώρο άδωρο η κάθε κουβέντα. Αν η απόφαση έλεγε Ομ. Αμερικής κλειστός τότε ποιος θα φώναζε; Δυστυχώς κλείνει ένας δρόμος για 20 μέρες και μετά κοιτάζουν πως θα διορθώσουν τα πράματα, και ζητούν γνωματεύσεις. Είμαι υπέρ του κλεισίματος με απόφαση, όπως και ένα μονόδρομο που τόσο πολύ χρειαζόμαστε στην Κίσαμο του Νοσοκομείου και ήδη 2 χρόνια δεν ξέρουν που να βάλουν τα σήματα...
Τώρα αν ο Νέος Εμπορικός σύλλογος γνωματεύσει αρνητικά τι θα γίνει; Θα πρέπει να ανοίξει έως ότου γίνει ένα νέο δημοτικό συμβούλιο. Αστα βράστα δηλαδή!!