Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΩ...

Του Παναγιώτη Μπατσαρισάκη*
Η Ελλάδα διασώθηκε την τελευταία στιγμή… Αυτή η ανακούφιση είναι η λαϊκή καραμέλα των πολιτικών μας αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων.
Διαπραγματεύσεις έξι μηνών άκαρπες και άστοχες με αποτελέσματα ολέθρια για τις λαϊκές τάξεις αλλά και την ισχνή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
Πριν την απόφαση για την χαριστική βολή σε όλους μας με την επιβολή των capital controls και την διαδικασία ψήφισης του τρίτου μνημονίου, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ξεπέρασαν τα 78 δισεκατομμύρια ενώ τον Ιούνιο του 2014 ήταν κοντά στα 72 δισεκατομμύρια, δηλαδή μία αύξηση 7 δισεκατομμυρίων σε ένα χρόνο και έλεγαν ότι ήμασταν σε τροχιά ανάπτυξης πέρυσι…
Υποτίθεται ότι τους αριθμούς αυτούς τους παρακολουθούσε η τρόικα, αλλά δεν έκανε τίποτα για να τους αναχαιτίσει, εκτός μόνο από την ανόητη υπόδειξη επιβολής μέτρων αστυνομικής είσπραξης.
Αλλά ούτε και αυτό είχε κανένα αποτέλεσμα γιατί όσοι οδηγούνταν στα δικαστήρια, δήλωναν και αποδείκνυαν την αδυναμία που έχει ......
..προκύψει από την καταστροφή της ύφεσης, και περιμένουν να δικαστούν.
Βέβαια πάντα υπάρχουν και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που είναι συνήθως μεγαλοκαρχαρίες που πάντα ξέφευγαν από τα δίκτυα των αρχών.
Τώρα είναι η ώρα και γι αυτούς, αλλά και για τους κυβερνώντες, να αποδείξουν ότι μπορούν να πατάξουν, αποτελεσματικά αυτή τη φορά τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής ούτως ώστε να επικρατήσει η δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών.
Τα μνημόνια αποδείχθηκε ότι απέτυχαν δραματικά στην Ελλάδα με την συνταγή «αυξήστε φόρους –μειώστε εισοδήματα» των Ελλήνων.
Φτάσαμε στον Ιούλιο του 2015 να «ξανασωθούμε» με ένα νέο μνημόνιο πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα, με δεδομένο το οφειλόμενο ποσό προς το δημόσιο από τους φορολογούμενους κοντά στα 80 δις και βέβαια τα αποτελέσματα θα ναι τα γνωστά…
Δηλαδή τα ληξιπρόθεσμα θα φτάσουν μέχρι τέλους του χρόνου κοντά στα 100 δις γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση του μνημονίου τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα αποκτά και η αδυναμία καταβολής φόρων.
Αυτό είναι κάτι που το έχει αποδείξει το πρόσφατο παρελθόν. 
Πακέτο με τα παραπάνω θα δούμε και την ανεργία να εκτινάσσεται κοντά στο 30% ποσοστό που δεν είναι διαχειρίσιμο κοινωνικά…
Ταυτόχρονα η απειλή του Grexit από τους εταίρους μας έγινε καθημερινότητα πλέον, ιδιαίτερα από την γερμανική πλευρά, έχοντας στις εφημερίδες τους κάθε μέρα άρθρα σχετικά, αλλά και άρθρα που δείχνουν πίνακες με συγκεκριμένα ακίνητα που θέλουν να πουληθούν αρχή γενομένης από την Ακρόπολη φτάνοντας στην Αμερικάνικη βάση στο Ηράκλειο, μέχρι και τις Ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών. 
Δεν ξεχνάμε την πρόταση Σόιμπλε να μας δώσει 50 δις και να φύγουμε από την ευρωζώνη. Εντοπίζεται πλέον η οικονομική απειλή του Grexit κυρίως στους Γερμανούς εταίρους και στους δορυφόρους της.
Τα ψέματα για όλους έχουν τελειώσει, οι κακόβουλοι εταίροι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με το νέο αποτυχημένο προκαταβολικά μνημόνιο, με την Ευρώπη να προσπαθεί να απαλλαγεί ανώδυνα από μας.
Αυτό δε γίνεται και πρέπει σύσσωμοι οι Έλληνες να αποδείξουμε ότι αν επιμείνουν αυτές οι δυνάμεις να μας σαπίζουν και να μας υπονομεύσουν περαιτέρω, όχι μόνοι μας, αλλά όλοι μαζί θα βυθιστούμε με το πλοίο που λέγεται ευρώ. 
Γιατί δε γίνεται πιο κάτω από δω, ούτε για εμάς ούτε για τα παιδιά μας. 
*Παναγιώτης Μπατσαρισάκης, Οικονομ. Αναλυτής – Επιχειρηματικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: