Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ...

Το αλίευσα από την σελίδα του Μανούσου Βολουδάκη.
Εκλογή νέου αρχηγού στη ΝΔ; Όχι ! Μια εναλλακτική πρόταση.
Ανεξαρτήτως του αν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ή όχι, το επόμενο διάστημα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την πατρίδα μας.
Ανεξαρτήτως του πώς θα καταλήξει το δράμα των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει δείξει ότι διακατέχεται από ακραίες ιδέες, οι οποίες όχι απλώς είναι καταστρεπτικές για την οικονομία,  αλλά θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη λειτουργία της δημοκρατίας.  
Με αυτά τα δεδομένα, η αντιπολίτευση πρέπει να λειτουργήσει με τρόπους που να ξεπερνούν το συμβατικό τρόπο σκέψης. Να έρθει σε σύγκρουση με αυτά που είναι «τα συνηθισμένα» και αναμενόμενα .Τα κόμματα όπως τα γνωρίζαμε ως το πρόσφατο παρελθόν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες της χώρας!  
Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία καλείται να αντιμετωπίσει σε εύλογο χρόνο το θέμα της εκλογής νέας ηγεσίας, είναι μια χρυσή ευκαιρία για μια νέα προσέγγιση στα πράγματα. Οι πάντες αντιλαμβάνονται την ανάγκη της......
.. νέας προσέγγισης, υπάρχει όμως ο κίνδυνος να επικρατήσει η λογική του «ας περιμένουμε λίγο και βλέπουμε». Πιστεύω ότι αυτή η στάση δε δίνει το μήνυμα που πρέπει στην κοινωνία. Τώρα πρέπει να δώσουμε το σήμα ότι σχεδιάζουμε πραγματικά το μέλλον!
Κατά την προσωπική μου άποψη, πρέπει να γίνουν τα εξής :
- Ο B. Μειμαράκης να παραμείνει Πρόεδρος της Ν.Δ. τουλάχιστον για έξι μήνες ακόμη. Ο σκοπός της πρότασης αυτής είναι να προωθηθεί στο διάστημα αυτό διακομματική συνεργασία, όπως περιγράφεται παρακάτω. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ανάγκη και αίτημα της κοινωνίας σήμερα. Το ζήτημα της εκλογής Προέδρου σύμφωνα με το καταστατικό, να εξετασθεί εκ νέου στη λήξη της περιόδου αυτής, με τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί τότε, σε σχέση μάλιστα με όσα προτείνω παρακάτω.     
- Η ΝΔ να απευθύνει άμεσα πρόσκληση σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ώστε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, να στηρίξουν από κοινού ένα νέο πολιτικό σχήμα. Η πρόσκληση πρέπει να απευθύνεται όχι μόνο σε αυτά τα κόμματα, αλλά σε όλες τις δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να συνεργασθούν σε μια κοινή μεταρρυθμιστική ατζέντα, με στόχο την ανάταξη της οικονομίας, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, και τη διασφάλιση της θέσης της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την τυπική και ουσιαστική νομιμοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος. 
 -Αν η πρόταση γίνει δεκτή, ο επικεφαλής του κοινού σχήματος να εκλεγεί με διαδικασία ανοιχτή σε όλους, στο πρότυπο των διαδικασιών που έχουν ήδη εφαρμοσθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι επικεφαλής των κομμάτων που θα στηρίξουν την προσπάθεια, θα δεσμευθούν ότι δε θα κατεβάσουν ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν.  Δε θα πρόκειται για συνασπισμό κομμάτων, αλλά για μια αυτόνομη οντότητα. Τα ψηφοδέλτιά του θα είναι ανοιχτά σε όλους,ανεξαρτήτως αν έχουν ή δεν έχουν κομματική ταυτότητα.
- Τα σημερινά κόμματα δεν καταργούνται :λειτουργούν κανονικά εντός και εκτός Βουλής ως την προκήρυξη των εκλογών, και απλώς δεν κατεβάζουν συνδυασμούς στις επόμενες εκλογές. Κατά κάποιο τρόπο από την προκήρυξη των εκλογών και ως τις εκλογές, τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια τίθενται σε αναστολή λειτουργίας,  και υποστηρίζουν το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί. Η κεντρική ιδέα είναι: παραμερίζουμε τις διαφορές μας εν όψει του κινδύνου που συνιστά για τη χώρα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ , διατηρούμε όμως την ιδιαίτερη ταυτότητά μας, η οποία θα ξαναγίνει σημαία μας, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το όνομά της, την ταυτότητά της και την πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ως βάση για ένα νέο ξεκίνημα μετά τις επόμενες εκλογές.
- Ο σχηματισμός κυβέρνησης,  αν όλα πάνε καλά, θα είναι αντικείμενο συμφωνίας των δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια με τον αρχηγό που θα προκύψει από την ανοιχτή διαδικασία. Ιδανικά αυτή η συμφωνία θα πρέπει να έχει γίνει πριν τις εκλογές και να γίνει γνωστή στο λαό, ακόμη και σε επίπεδο προσώπων που θα αναλάβουν τα βασικά υπουργεία.    
Αντιλαμβάνομαι τόσο τις πολιτικές όσο και τις τεχνικές - ενδεχομένως και νομικές - δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Αν υπάρχει όμως βούληση, αυτά μπορούν να λυθούν.
Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από προσωπικές σκέψεις, πρόχειρα καταγεγραμμένες. Τις καταγράφω αισθανόμενος ότι σήμερα όλοι οφείλουμε να μιλήσουμε όπως μπορεί ο καθένας. Γιατί σήμερα, περισσότερο από οποτεδήποτε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, διαμορφώνεται το αύριο της πατρίδας μας.