Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ....

Για να το κλείσουμε το θέμα της Σκαλίδη και να μην ξαναμπαίνουμε σε διαδικασίες του ποιος φταίει και γιατί, απλά ενημερώνω ότι μια απόφαση για να μπορέσει να περάσει από την Περιφέρεια (μόνο αυτή εγκρίνει) πρέπει να είναι ολοκληρωμένη. 
Όταν λέω ολοκληρωμένη εκτός από τους λόγους που ξέρει και ζητά η δημοτική μας αρχή, θα πρέπει να υπάρχει και σχετική μελέτη* για το πως θα αντιμετωπιστεί η κυκλοφορία, άρθρο 82 Ν.3463/2006, αλλά και το σπουδαιότερο να έχει γίνει προηγουμένως διαβούλευση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τους εμπλεκομένους φορείς, όπως πχ. επαγγελματικές ομάδες, κοινωνικές ομάδες, ενδιαφερόμενους πολίτες. Μάλιστα σε αυτήν την περίπτωση δεν φτάνει μόνο η διαβούλευση με τον Νέο Εμπορικό σύλλογο ή την δημοτική κοινότητα, αλλά χρειάζεται διαβούλευση με όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες της πόλης. 
Τέλος επειδή εγώ προσωπικά συμφωνώ με το κλείσιμο της Σκαλίδη, καλό είναι και αυτοί που συμφωνούν με τ΄ άλλα, μη κλείσιμο, ή κλείσιμο καθέτων να έχουν καλύτερες και πειστικότερες απαντήσεις.
Και τελειώνοντας θα ήθελα να μάθω κανονιστικές πράξεις πότε είναι εκτελεστές, άμα της λήψεως της έγκρισης ή όταν μας καπνίσει....και άμεσα!
*Αποφάσεις που δεν συνοδεύονται από σχετικές μελέτες είναι άκυρες. 
Δια του λόγου το αληθές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: