Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ...

Ένα από τα πολύ εύστοχα σχόλια που διάβασα στο μπλοκ για την δακοκτονία...είναι αυτό:

-Στα καταφύγια όλοι! Θα πέσει και πυρηνική βόμβα και θα φταίει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή! Τρομολαγνεία σε όλο της το μεγαλείο! Λες και όταν γίνονταν οι δολωματικοί ψεκασμοί ψεκάζονταν όλα τα δέντρα και δεν έριχναν τα βυτία στα ρυάκια μόλις το ρολόι έγραφε 8:30 το πρωί. Όλοι οι επαγγελματίες ελαιοπαραγωγοί πιστεύω ότι το γνωρίζουν αυτό. Όπως πιστεύω ότι έχουν λάβει όλοι τα μέτρα τους για να προστατεύσουν την παραγωγή τους! Σενάρια τρόμου έχουμε πολλά σαν χώρα. Δεν χρειαζόμαστε και άλλα!
Στραβός γάιδαρος....
Μήπως τελικά έχει δίκιο και το τόσο το κάνουμε άλλο τόσο; Θα δείξει...


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμβαίνει κάτι απίστευτο ,οι ηλικιωμένοι στα χωριά που δεν ειναι και πολύ ΅Επαγγελματιες΅ και δεν μπορούν να ψεκάσουν ,βάση των παραπανων ,αυτοί που δεν παράγουν τους τόννους τους προτινωμε να αφεθούν στη τύχη τους ,και ας πεθανουν.Οσο και για τους Επαγγελματίες οι περισσότεροι δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο ,γιατί ούτε λεφτά έχουν λόγω των γνωστών προβλημάτων ούτε πίστωση σε φάρμακα και καύσιμα υπάρχει Το δώσε μου και αύριο θα σου τα φέρω Δυστυχώς τελείωσε. Να μη γίνη δακοκτονία και θα Δειξη? Άστο πολύ επικίνδυνο,

Ανώνυμος είπε...

Το κειμενάκι το έγραψε, ο Στραβός γάιδαρος Το στραβός σίγουρα ειναι, στο αλλο δεν έχω άποψη ,Η δακοκτονία θα κρατήθη το χειμώνα...Ομως οι παραγωγοί θα έχουν χάσει το λαδι ,και η ποιότητα σ αυτο που θα παραχθεί θα ειναι υποβαθμισμένη.Μεγαλυτερη ευθύνη πρέπει να Έχωμε,Μην καλύπτεις την ανεπάρκεια και την ασχετοσύνη της Δημότ. Αρχής.Ασε τα πυρηνικά ..Θα τα δούμε πούμε αργότερα .....Μη βιαζομεθα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

εγω που πλερωσα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ,την δακοκτονια απαιτω και να γινει αλλιως να μου επιστρεψουν τα λεφτα πισω.

Στραβός Γάιδαρος είπε...

Κ. Γιάννη οφείλω να παραδεχτώ ότι είμαι στραβός εκ φύσεως αλλά και με αυτά που ακούω, βλέπω και διαβάζω έχω βάλει και σαμάρι γαϊδάρου! Αποφεύγω τους χαρακτηρισμούς στους γράφοντες στο μπλόγκ σας για τον λόγο του ότι εδώ μας φιλοξενείται για να παραθέτουμε τη γνώμη μας για τα δρώμενα του τόπου μας και όχι να αντιδικούμε με χαρακτηρισμούς ο ένας με τον άλλο πίσω από το παραπέτασμα της ανωνυμίας. Δεν μεταφέρω και δεν υπερασπίζομαι την γνώμη κανενός πέρα από τη δική μου! Ο αντίλογος γίνεται με επιχειρήματα και ευγένεια, όχι με ανώφελους χαρακτηρισμούς. Είμαι παραγωγός και γνωρίζω από ιδία πείρα μερικά από αυτά που συμβαίνουν στον ταλαιπωρημένο αυτό τόπο. Χρειάζονται ριζικές λύσεις στο θέμα της δακοκτονίας και όχι συντήρηση του παλαιού καθεστώτος που εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Οι Ιταλοί με υπερδιπλάσια παραγωγή από εμάς έχουν δώσει τη δακοκτονία σε ιδιώτες και ουδεμία εμπλοκή έχει το κράτος. Το 2% που με το έτσι θέλω παρακρατείται από τους παραγωγούς πρέπει να σταματήσει διότι τα λεφτά που συλλέγονται δεν έχουν αποδοθεί ποτέ στους παραγωγούς όπως έπρεπε αλλά έμπαιναν σε συγκεκριμένες τσέπες. Εφόσον τα λεφτά αυτά παρακρατήθηκαν την προηγούμενη χρονιά πρέπει ασυζητητί να αποδοθούν. Υπάρχει τρόπος καταπολέμησης του δάκου με δολωματικό ψεκασμό αλλά έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ενέργειες και δεν δύναται να εφαρμοστεί από τα συνεργεία που κάνουν τους ψεκασμούς. Ο καθένας οφείλει να προστατεύσει την παραγωγή του με τα μέσα που διαθέτει. Προσωπικά δεν έκανα ούτε θα κάνω δακοκτονία σε λάδι του θα φάνε τα παιδιά μου και θα πουλήσω. Επαναλαμβάνω ότι καταθέτω τη δική μου και μόνο γνώμη! Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε δεν διαφωνώ ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος της δακοκτονίας ,και φυσικά να δωθεί σε Ιδιώτες όπως την Ιταλία ,όμως συγνώμη φαίνεσαι λίγο ερασιτέχνης... Δεν ρισκαρωνται 10 με12 χιλ.τοννους (τοσο ειναι η αναμέναμη παραγωγή στη Κισσαμο) με Ευχολόγια και προσευχές.Εδω ευθύνεται η αδιάφορη ενευθυνη ΔΗΜ.Αρχη .Να γίνη αυτο που γινόταν πάντα τώρα και70χρονια.Σε λίγο θα ειναι αργά....και δυστυχώς η κακή οικονομική κατάσταση θα γίνη ακόμα χειρότερη.Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

αποδικτηκε παντος οτι ο δολοματηκος εκανε τη δουλεια του φετος που δεν εχει γινει ακομα εμεις οι παραγωγοι θα ψεκασουμε τουχαχιστον 4 με 5 φορες να σοσουμε την παραγωγη μας