Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Στην έγκριση της μελέτης για την εκτέλεση έργων βελτίωσης αγροτικών δρόμων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κισάμου, συνολικού προϋπολογισμού 429.000 ευρώ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ) προχώρησε με την υπ. αρ. 207/2014 απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου. Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της δημοτικής αρχής για υποβολή πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης του εν λόγω έργου στο μέτρο 321 του άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (Π.Α.Α 2007-2013) «Μικρά έργα αγροτικής οδοποιίας για την πρόσβαση των αγροτικών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και από Εθνικούς πόρους. Μέσω της εν λόγω μελέτης, προβλέπεται η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των δρόμων, η τοποθέτηση σωληνωτών οχετών διαμέτρου D 800 για την απορροή των ομβρίων υδάτων και η ασφαλτόστρωση τεσσάρων υφιστάμενων αγροτικών δρόμων σε περιοχές εκτός οικισμού και πιο συγκεκριμένα:
1. Ο δρόμος προς στην Τοπική Κοινότητα Πολυρρήνιας η οποία βελτιώνεται σε μήκος 1170,74μ.
2. Ο δρόμος που συνδέει τις τοπικές κοινότητες Πολυρρήνιας – Καλάθενες σε μήκος 443,89μ.
3. Ο δρόμος που συνδέει τα δημοτικά διαμερίσματα Γρηγοριανά –Κάτω Παλαιόκαστρο της Τοπικής Κοινότητας Πολυρρήνιας, σε μήκος 600,71μ.
4. Ο δρόμος που βρίσκεται εντός του δημοτικού διαμερίσματος Μεράδα της Τοπικής Κοινότητας Λουσακιών και συνδέει αγροτικές οδούς, σε μήκος 1.054,19μ


Δεν υπάρχουν σχόλια: